rosti's
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Rösti’s met Aziatische zalm tartaar

Deze rösti’s met Aziatische zalmtartaar zijn een borrelsnack met een verrassende twist. De krokante aardappelrösti vormt de perfecte basis voor een tartaar van gerookte zalm en avocado, op smaak gebracht met ketjap en kewpie mayonaise. Afgewerkt met bieslook en sesamzaadjes voor extra kleur en crunch steelt dit borrelhapje de show!

Meer van dit soort lekkere borrelhapjes maken? Maak je kleurrijke borrelplank compleet met de andere recepten van de sharing plank van Nigel.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Nigel van der Horst

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Rösti’s met Aziatische zalm tartaar

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Bereid de aardappel rösti's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer met een staafmixer.
3
Snijd de gerookte zalm fijn. Meng de gerookte zalm met de ketjap en kewpie mayonaise tot een grove tartaar.
4
Verdeel de avocado over de warme rösti’s gevolgd door de zalmtaar. Garneer met sesamzaadjes. Snijd de bieslook grof en verdeel over de zalmtartaar.

Maak de borrel compleet met de kleurrijke recepten van Nigel

Staat er binnenkort een borrel op de planning? Maak dan zeker de kleurrijke borrelplank van Nigel! Zoals de naam al zegt zit deze borrelplank vol kleurrijke gerechten en spatten de kleuren van de grote sharing plank af. Zeker weten dat je hiervan gaat watertanden!

Eén van de recepten die op de plank te vinden, is de rösti met Aziatische zalm tartaar. De zalm tartaar maken we van gerookte zalm die we op smaak brengen met ketjap en kewpie mayonaise. Dit verdelen we over krokante rösti’s met gepureerde avocado en toppen we vervolgens af met sesamzaadjes en bieslook. Een ontzettend smaakvol én makkelijk recept om te maken.

Naast de rösti hebben we ook geroosterde pittige noten met gochujang en ketjap voor je klaarstaan. Door noten als walnoten, amandelen, pecannoten en cashewnoten te mengen met gochujang en ketjap en vervolgens te roosteren in de oven, worden ze lekker krokant én ontzettend smaakvol. Ook lekker en fris van smaak is deze watermeloen pizza. Met een plak watermeloen van ongeveer 2 cm heb je de bodem voor ‘de pizza’, die we beleggen met een ‘saus’ van Griekse yoghurt en aftoppen met kleurrijke ingrediënten als frambozen, aardbeien, blauwe bessen, passievrucht en pistachenoten. Voeg daar nog wat blaadjes munt aan toe voor de kleur én smaak en de watermeloen pizza is klaar.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Vis
  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via