Watermeloen Pizza
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Watermeloen pizza

Deze watermeloen pizza is een kleurrijke en frisse traktatie, perfect voor zomerse dagen. De watermeloen is de bodem van de pizza, die we beleggen met een ‘saus’ van Griekse yoghurt en toppings als kleurrijk zomerfruit en knapperige pistachenoten. Afgewerkt met verse munt voor een verfrissende touch wordt dit jouw nieuwe favoriet!

Benieuwd naar alle kleurrijke recepten van de borrelplank van Nigel? Ontdek zijn sharing plank hier en maak de borrel compleet!

 

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Nigel van der Horst

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten

Watermeloen pizza

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Dep de plak watermeloen droog met keukenpapier. Smeer de Griekse yoghurt gelijkmatig over de bovenkant van de watermeloen. Snijd de aardbeien in plakjes. Halveer de passievrucht en schep het vruchtvlees eruit. Hak de pistachenootjes grof.
2
Verdeel de aardbeien, frambozen, blauwe bessen en het vruchtvlees van de passievrucht over de yoghurt. Bestrooi met de pistachenoten. Pluk de blaadjes van de takjes munt en garneer de watermeloen met de muntblaadjes. Snijd de watermeloen in punten en serveer direct.

Meer smakelijke gerechten van de kleurrijke borrelplank van Nigel

Niemand minder dan Nigel van der Horst heeft een kleurrijke borrelplank voor je gemaakt! Een grote sharing plank met ietwat gezondere recepten waar je gegarandeerd van gaat genieten. De watermeloen pizza is één van deze gerechten en is een frisse traktatie voor ieder moment. Of het nu gaat om een tussendoortje of als onderdeel van een borrel; de watermeloen pizza is zeker een aanrader. Hij staat al in 10 minuten op tafel en is lekker fris, zit vol met fruit en het ziet er ook gezellig en kleurrijk uit.

Een ander recept dat je kan terugvinden op de borrelplank is de groentenfriet met rode bieten tzatziki. We kiezen voor frietjes gemaakt van courgette, wortel en zoete aardappel, die we wentelen in ei en vervolgens paneren in een mengsel van paneermeel, paprikapoeder en wat peper en zout. In de oven wordt het lekker krokant gebakken en we serveren het met een zelfgemaakte romige rode bieten tzatziki gemaakt van Griekse yoghurt, dille, rode bietensap, knoflook en feta.

Ook lekker van smaak en perfect voor de zoetekauw: gevulde dadels. De grote dadels vullen we met pindakaas en toppen we af met knapperige pistachenoten, zoete honing en geraspte kokos. Ontzettend smaakvol, zo gemaakt en ideaal voor wanneer je iets zoets wil serveren bij de borrel. Wil je de borrelplank compleet maken? Maak dan ook de andere recepten van deze kleurrijke borrelplank!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?