groentenfriet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Groentenfriet met rode bieten tzatziki

Deze groentenfriet met rode bieten tzatziki is een kleurrijke en smaakvolle borrelsnack. De krokant gebakken frieten van zoete aardappel, wortel en courgette combineren perfect met de roze tzatziki op basis van Griekse yoghurt en feta. Een feestelijk bord vol groenten met een frisse twist.

Maak je kleurrijke borrelplank compleet met de andere recepten van de sharing plank van Nigel en geniet van een gezellige en smaakvolle avond!

 

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Nigel van der Horst

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Groentenfriet met rode bieten tzatziki

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Schil de zoete aardappel en wortel, en snijd samen met de courgette in dunne frieten.
2
Klop de eieren los in een kom. Meng in een andere kom het paneermeel met het paprikapoeder en wat peper en zout. Wentel de frietjes eerst door het ei en dan door het paneermeelmengsel. Leg de frietjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin en krokant zijn. Keer halverwege om.
3
Verkruimel ondertussen de feta. Pel en pers de knoflook uit. Hak de dille fijn. Meng de Griekse yoghurt met de feta, knoflook, rode bietensap en dille tot een rode bieten tatziki.
4
Serveer de groentenfriet met de bieten tzatziki.

Aan de slag met frietjes gemaakt van groenten

Dol op frietjes, maar wil je het ietsjes gezonder? Ga dan aan de slag met heerlijke frietjes gemaakt van groenten! Door te kiezen voor groentenfriet vervang je de gefrituurde aardappel door een groentesoort naar keuze en is het een veel gezonder recept. Je kunt het beste stevige groenten gebruiken zoals zoete aardappel, pompoen of pastinaak, maar je kan ook kiezen voor courgette en zelfs avocado. Wij kiezen in dit recept van Eatertainer Nigel voor groentenfriet uit de oven. Door ze eerst in ei te wentelen en daarna in een mengsel van paneermeel, paprikapoeder en wat peper en zout worden ze goed knapperig in de oven en zijn ze stukken gezonder dan wanneer je ze frituurt.

Klassieke frietjes gemaakt van groenten zijn natuurlijk de zoete aardappel frietjes. Zoete aardappel is goed stevig en kan zowel in de frituur als in de oven gebakken worden tot knapperige frietjes. Daarnaast kan je frietjes gemaakt van groenten ook bereiden in de airfryer, net als bij deze aubergine friet. Aubergine is niet heel stevig, maar het is wel een groente die alle smaken gemakkelijk opneemt. Hierdoor worden de frietjes vol van smaak en is het perfect om te kruiden met diverse specerijen en smaakmakers zoals paprikapoeder en Parmenzaanse kaas poeder. Liever zoet? Maak dan appelfriet met een zoete ketchup en mayo. De ketchup maken we van aardbeien, de uitjes van appelblokjes, de mayonaise van mascarpone met honing, vanillevla en citroensap en de friet van appel. Lekker als toetje of tussendoortje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?