Oesterij oester met sinaasappelvinaigrette, roomkaas en Bobby's Gin
Niveau
Gevorderd
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Oesterij oester met sinaasappelvinaigrette, roomkaas en Bobby’s Gin

Deze oesters met Bobby’s Gin en sinaasappel zijn een bijzondere smaakcombinatie. Het frisse van de sinaasappel en het bittere van de gin is in perfecte balans met het vette van de roomkaas en oester.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Benodigdheden

Recept oesterij oester met sinaasappelvinaigrette, roomkaas en bobby’s gin

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Rasp de helft van de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Pers een halve sinaasappel uit in een kom en meng dit met de rasp, olijfolie, gin en kruidnagel en laat dit voor 10 min. staan.
2
Snijd de dille fijn en meng dit in een kom met de roomkaas, peper en zout.
3
Open de oesters door de oester met de bolle kant naar beneden vast te houden of op een theedoek te leggen. Steek met een oestermes aan de smalle kant van de oester tussen de schelpen in en draai licht. Verplaats vervolgens het mes voorzichtig tussen de schelpen naar de zijkant en snijd de oester los. Verwijder de bovenkant van de schelp, haal het mes vervolgens voorzichtig onder de oester door zodat ook de onderste sluitspier doorgesneden wordt en draai de oester om in de schelp. Verwijder het eventuele gruis van de oester en giet een klein beetje van het vocht uit de schelp.
4
Verdeel de sinaasappel vinaigrette over de oesters en verdeel per oester 1 tl van de roomkaas over de oesters.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via