In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Ovenschotel met aardappel, pompoen en zuurkool

Een lekkere ovenschotel zonder vlees of vis. Deze ovenschotel van aardappel en pompoen is ideaal voor de winterse dagen. Het Verstegen Tafelgoud geeft de ovenschotel een extra kruidige smaak.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept ovenschotel met aardappel, pompoen en zuurkool

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de aardappels en snijd deze in plakken van 1 cd dik. Snijd de flespompoen in de breedte door de helft en schil deze. Verwijder de pompoenpitten en snijd de pompoen in plakken van 1 cm.
2
Verdeel de zuurkool, crème fraîche en 1 el van Verstegen Tafelgoud over de ovenschaal. Leg hier om en om dakpansgewijs de aardappel en pompoen plakken in.
3
Rasp de Parmezaanse kaas over de ovenschotel en plaats deze in de voorverwarmde oven voor 30 min. tot de aardappel en pompoen gaar zijn. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie wanneer de Parmezaanse kaas te donker wordt van kleur.
4
Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel hier het overige Verstegen Tafelgoud overheen. Serveer de ovenschotel.
5
Tip: Voeg voor een niet-vegetarische ovenschotel gerookte spekblokjes toe. Bak deze krokant in een pan en verdeel deze over de zuurkool.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via