Passievrucht Panna Cotta 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Passievrucht panna cotta

Het dessert panna cotta ziet er altijd mega spectaculair uit! Ook deze passievrucht panna cotta is superleuk om te serveren wanneer je bijvoorbeeld gasten over de vloer hebt. Bereid het de ochtend van tevoren voor en op het moment zelf heb je een heerlijk toetje om van te genieten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept passievrucht panna cotta

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 30min
Kookmodus
1
Week de blaadjes gelatine 5 min. in lauwwarm water.
2
Verwarm de slagroom samen met het vanille extract in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de suiker toe en blijf roeren totdat deze helemaal is opgelost. Zodra het geheel begint te koken, haal je de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de pan samen met het passievruchtsap. Roer totdat de gelatine helemaal is opgelost.
3
Verdeel de slagroom over de schaaltjes en zet voor minimaal 3 uur in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
4
Doe de pulp van de passievruchten samen met de overige suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 min. doorkoken. Maak een papje van de maïzena met 1 el water en voeg toe. Mix goed en laat helemaal afkoelen.
5
Serveer de panna cotta met het passievruchtmengsel.

Een heerlijk zomerdessert: panna cotta!

Deze passievrucht panna cotta is één van onze favoriete desserts voor deze zomer. De frisse, exotische smaak van de passievrucht vormt een verfrissende aanvulling op de romige textuur van de panna cotta. Wat ons betreft een gouden combinatie die perfect past bij warme zomerdagen.

Naast deze panna cotta een ander overheerlijk dessert proberen? Maak eens deze panna cotta met aardbei en blauwe bes. De panna cotta maak je naturel qua smaak en voor daarbij maak je een rood fruit mengsel met aardbei en blauwe bes. Niet alleen extreem lekker, maar ook een lust voor het oog!

Meer desserts met passievrucht

Ben jij ook zo dol op de smaak van passievrucht? Naast dat je deze steeds populairder wordende vrucht gebruikt voor een pornstar martini, kan je het natuurlijk ook verwerken in desserts. Naast de passievrucht panna cotta, kan je nog veel meer kanten op met deze fruitsoort.

Deze no bake passievrucht cheesecake is er een prachtig voorbeeld van. Lekker als dessert met eventueel een bolletje ijs ernaast óf serveer een klein stukje van de taart bij de koffie of thee. De taart zet je na de voorbereiding in de koelkast om op te stijven en vervolgens kan je er lekker van genieten. Tip: maak de taart een dag van tevoren, zodat de taart de hele nacht kan opstijven.

Ook lekker: mini pavlova met frisse mango-passievrucht coulis. De tropische smaken van de mango en passievrucht zijn écht enorm lekker in combinatie met de pavlova. Dit nagerecht schreeuwt zomer en is bijvoorbeeld ook enorm lekker na een heerlijke barbecue!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via