Mini Pavlova Met Frisse Mango Passievrucht Coulis
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Mini pavlova met frisse mango-passievrucht coulis

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 40min
Totale tijd
2u 0min
1
Verwarm de oven voor op 90°C. Klop de eiwitten op met een mixer tot een luchtig schuim. Voeg de kristalsuiker toe en klop het eiwitschuim door tot er stijve pieken ontstaan als je de mixer ui het schuim haalt.
2
Verdeel het eiwitschuim in acht delen en schep op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm het eiwitschuim in een rondje en haal met een lepel wat schuim uit het midden zodat er een klein nestje ontstaat. Plaats de bakplaat voor 1 uur en 40 min. in het midden van de oven.
3
Meng in een steelpannetje citroensap, water, suiker en de mango. Laat het geheel op laag vuur smelten. Zodra de mangoblokjes zacht zijn, mag het vuur omhoog en mag de mango 5 min. koken. Pureer het mangomengsel met een staafmixer. Voeg de passievrucht toe aan de mangopuree en laat het even doorkoken op laag vuur. Haal de mango-passievrucht coulis van het vuur en laat afkoelen.
4
Schep in elk afgekoeld merengue nestje 1 el yoghurt en top af met 1/8 van de mango-passievrucht coulis. Top de pavlova’s af met een blaadje basilicum.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Soort
Desserts
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via