Mini Pavlova Met Frisse Mango Passievrucht Coulis
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mini pavlova met frisse mango-passievrucht coulis

Deze mini pavlova’s zijn ideaal als verfrissend dessert. Dankzij de tropische smaken van mango en passievrucht doet dit recept meteen denken aan de zomer! Bovendien passen de frisse en zoete smaken perfect bij elkaar.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept mini pavlova met frisse mango-passievrucht coulis

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 40min
Totale tijd
2u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 90°C. Klop de eiwitten op met een mixer tot een luchtig schuim. Voeg de kristalsuiker toe en klop het eiwitschuim door tot er stijve pieken ontstaan als je de mixer ui het schuim haalt.
2
Verdeel het eiwitschuim in acht delen en schep op een met bakpapier beklede bakplaat. Vorm het eiwitschuim in een rondje en haal met een lepel wat schuim uit het midden zodat er een klein nestje ontstaat. Plaats de bakplaat voor 1 uur en 40 min. in het midden van de oven.
3
Meng in een steelpannetje citroensap, water, suiker en de mango. Laat het geheel op laag vuur smelten. Zodra de mangoblokjes zacht zijn, mag het vuur omhoog en mag de mango 5 min. koken. Pureer het mangomengsel met een staafmixer. Voeg de passievrucht toe aan de mangopuree en laat het even doorkoken op laag vuur. Haal de mango-passievrucht coulis van het vuur en laat afkoelen.
4
Schep in elk afgekoeld merengue nestje 1 el yoghurt en top af met 1/8 van de mango-passievrucht coulis. Top de pavlova’s af met een blaadje basilicum.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via