Passievrucht Cheesecake NIEUW
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

No bake passievrucht cheesecake

Vier de zomer met deze frisse no bake passievrucht cheesecake! Een plaatje om te zien en wanneer je eenmaal een hap genomen hebt, wordt het een nóg groter feest. De taart bestaat uit een krokante bodem met een zijdezachte cheesecakelaag afgetopt met slagroom en verse passievrucht. Rasp er witte chocolade overheen voor het complete plaatje!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept no bake passievrucht cheesecake

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 45min
Kookmodus
1
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Vul een kommetje met lauwwarm water en laat hier de gelatineblaadjes in weken.
2
Verkruimel de digestives met een keukenmachine en voeg de boter toe. Mix opnieuw tot je een plakkerig geheel krijgt. Verdeel het koekkruim evenredig over de bodem van de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een glas. Zet de springvorm in de koelkast.
3
Doe de helft van de slagroom in de keukenmachine, maar houd 4 el achter. Klop de slagroom lobbig in de keukenmachine en voeg de helft van de slagroomversteviger, ⅔ van de poedersuiker en roomkaas toe. Blijf kloppen op een lage stand totdat alle klontjes verdwenen zijn. Verwarm de achtergehouden eetlepels slagroom in een steelpan en smelt hier de blaadjes gelatine in. Voeg het mengsel toe aan het roomkaasmengsel en klop nog 1 min. met de keukenmachine. Voeg nu de pulp van de helft van de passievruchten toe en klop opnieuw.
4
Verdeel het mengsel evenredig over de koekbodem en zet voor minimaal 6 uur (het liefst een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.
5
Klop de overige slagroom samen met de overige slagroomversteviger en poedersuiker stijf met een garde of keukenmachine en verdeel over de taart. Schep ook het vruchtvlees en sap van de overige passievruchten over de slagroom. Garneer de cheesecake door de witte chocolade over het geheel te raspen. Let op: serveer de taart dezelfde dag. De slagroom bovenop kan wat nattig worden als je de taart terug in de koelkast zet.

Verrukkelijke taarten om zelf te maken

Een taart kopen bij de supermarkt of de bakker is natuurlijk hartstikke snel en makkelijk, maar hoe leuk is het om jouw eigen taart te maken? Lijkt vaak lastig van tevoren, maar in veel gevallen hoeft dat helemaal niet zo te zijn!

Naast deze no bake passievrucht cheesecake, is ook deze cheesecake met pistache ontzettend lekker. De bereiding ervan duurt maar 25 minuten, waarna je de cheesecake in de koelkast zet om op te stijven. Top de cheesecake na het opstijven af met frambozen en pistachenoten en je hebt een ontzettend mooie taart.

Wil je graag een vegan cheesecake? Ga dan voor deze vegan cheesecake met frambozen. Wij durven met zekerheid te zeggen dat je helemaal geen verschil proeft tussen deze vegan cheesecake en een cheesecake waarin wel zuivelproducten verwerkt zijn.

Ook deze citroen meringue taart is echt een lust voor het oog én ontzettend lekker. De koekbodem maak je zelf van bloem, kristalsuiker, zout, boter en eidooiers. Bak de bodem af, laat afkoelen en doe hier vervolgens het zelfgemaakte citroenmengsel op. Eventjes opstijven in de koelkast en vervolgens top je het af met het meringuemengsel. Genieten!

Krijg je eters over de vloer en wil je als toetje graag een ijstaart serveren? Deze ijstaart met chocolade vlokken is hartstikke makkelijk om te maken. Met maar 5 ingrediënten zet je dit spektakelstuk op tafel. De ijstaart bestaat uit chocolade ijs en kaneelijs, wat je aftopt met slagroom, kaneel en chocolade vlokken.

Op zoek naar andere lekkernijen? Ontdek de lekkerste koekjes, cakes en bananenbrood recepten! Perfect als tussendoortje of als zoet toetje na het avondeten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via