S’mores flappen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

S’mores flappen

S’mores zijn tegenwoordig razend populair. Deze snack is overgewaaid uit Amerika en het is een combinatie van koekjes, marshmallows en chocolade. Stop je ze in een omhulsel van bladerdeeg, dan krijg je deze heerlijke s’mores flappen! Waar wacht je nog op?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten

Recept s’mores flappen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
2
Halveer de marshmallows en breek de koekjes in kleine stukjes. Leg een plak bladerdeeg op een snijplank. Besmeer met ⅛ van de chocoladepasta tot ongeveer 1 cm van de rand. Beleg met twee marshmallowhelften en ⅛ van de koekjes. Vouw vervolgens schuin dicht (zoals een appelflap) en druk de randen aan met een vork. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en herhaal met de overige plakken bladerdeeg.
3
Klop het ei los en besmeer de bovenkant van de flappen ermee. Top af met een klein beetje zeezout op elke flap. Schuif ze vervolgens voor 15 min. in de oven. Serveer warm.

Waar komt s’mores vandaan?

S’mores, een populaire Amerikaanse traktatie, hebben hun oorsprong in de Verenigde Staten en worden vaak geassocieerd met de scoutingbeweging. Het woord ‘s’mores’ is een afkorting van ‘some more’, omdat ze zo lekker zijn dat je altijd meer wilt. Dit eenvoudige lekkere recept bestaat uit geroosterde marshmallows, chocolade en graham crackers. De exacte oorsprong is niet precies gedocumenteerd, maar het verscheen voor het eerst als recept in een Girl Scouts-boek in 1927 en is sindsdien een populaire lekkernij geworden tijdens kampvuren en bijeenkomsten.

Wat is s’mores?

S’mores is een iconische Amerikaanse traktatie die populair is bij kampvuren en buitenactiviteiten. Het gerecht bestaat uit geroosterde marshmallows die tussen twee stukken chocolade worden geplaatst en vervolgens tussen twee graham crackers worden samengeperst. Dit creëert een zoete en kleverige lekkernij met een unieke textuur en smaakcombinatie. Het romige, warme marshmallowcentrum contrasteert met de knapperigheid van de graham crackers en de zoetheid van de chocolade. S’mores zijn geliefd om hun eenvoud en smaak, en ze hebben een speciale plaats in de Amerikaanse culinaire cultuur als een symbool van gezelligheid en zomervreugde.

Meer lekkere recepten met s’mores

Ben je na het proeven van dit recept op zoek naar meer s’mores recepten? Wij helpen je op weg! Maak bijvoorbeeld eens deze chocolade-kardemomkoekjes met s’mores dip. Een heerlijke zoete lekkernij. Ook lekker: s’mores pizza met marshmellow, pure chocolade en rode bessen. Het leuke is dat je deze pizzaatjes bakt op het gourmetstel. Erg leuk als zoete afsluiter van een heerlijke gourmetavond! Geen gourmetstel in huis? Je kunt ze natuurlijk ook gewoon bereiden in de pan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via