Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
3u 10min
Wachttijd
2u 45min
Totale tijd
5u 55min
1
Meng het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden, zout en suiker in een grote kom. Voeg 1 ei en de roomboter toe en kneed dit kort tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en leg 2 uur in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de amandelspijs met 1 ei en de rasp van 1 citroen. Meng vervolgens de appelblokjes met het citroensap, 4 el abrikozenjam en de amandelen.
3
Haal het deeg uit de koelkast. Rol van het deeg 2 plakken van ongeveer ½ cm dik. Bekleed de springvorm met één plak deeg en laat het deeg over de rand van de springvorm hangen. Verdeel de amandelspijs over de bodem en druk goed aan. Schep de appelblokjes op de amandelspijs.
4
Dek de taart af met de tweede plak deeg, druk de randjes goed op elkaar en snijd overtollig deeg af. Gebruik eventueel overgebleven deeg om extra decoraties te maken met koekvormpjes. Bestrijk de taart met het laatste geklopte ei.
5
Bak de speculaas appeltaart 45 min. in de oven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Cuisine
Hollands
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via