Een lekker stukje warme appeltaart, wie is daar nou niet gek op?! In dit recept gaan wij voor een speculaas appeltaart met een heerlijke, knapperige rand. Deze taart is helemaal niet moeilijk om zelf te maken en onwijs lekker!
Mijn menuplanner
Ingrediënten
8 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Speculaas appeltaart
Kookmodus
Bereidingstijd
3u 10min
Wachttijd
2u 45min
Totale tijd
5u 55min
Kookmodus
1
Meng het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden, zout en suiker in een grote kom. Voeg 1 ei en de roomboter toe en kneed dit kort tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en leg 2 uur in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de amandelspijs met 1 ei en de rasp van 1 citroen. Meng vervolgens de appelblokjes met het citroensap, 4 el abrikozenjam en de amandelen.
3
Haal het deeg uit de koelkast. Rol van het deeg 2 plakken van ongeveer ½ cm dik. Bekleed de springvorm met één plak deeg en laat het deeg over de rand van de springvorm hangen. Verdeel de amandelspijs over de bodem en druk goed aan. Schep de appelblokjes op de amandelspijs.
4
Dek de taart af met de tweede plak deeg, druk de randjes goed op elkaar en snijd overtollig deeg af. Gebruik eventueel overgebleven deeg om extra decoraties te maken met koekvormpjes. Bestrijk de taart met het laatste geklopte ei.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment