sperziebonen met spek en dadelglaze
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Sperziebonen met spek en dadelglaze

Het klassieke bijgerecht met een twist: sperziebonen omwikkeld met spek en dadelglaze. Zo geef je je spek nóg meer smaak en een heerlijke kleur. Makkelijk, smaakvol en supersnel klaargemaakt. Het perfecte bijgerecht als je het ons vraagt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept sperziebonen met spek en dadelglaze

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontpit de dadels en laat 5 min. weken in lauwwarm water.
2
Breng een pan met water aan de kook. Dop de sperziebonen en kook ze in 10 min. gaar.
3
Doe de dadels samen met de bruine basterdsuiker, ketchup, balsamico, mosterd, knoflookpoeder en honing in de keukenmachine of (staaf)mixer en blend tot een dadelglaze.
4
Maak bundeltjes van de sperziebonen en omwikkel elk bundeltje met een plakje ontbijtspek. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en herhaal voor de overige sperziebonen. Lak de stukjes spek met de dadelglaze en schuif voor 5 min. in de oven. Bestrijk opnieuw met de glaze wanneer ze uit de oven komen en serveer.
LICHT Anares Rioja DOCa Reserva 18
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Deze Spaanse Rioja is de ideale begeleider voor het hoofdgerecht, onder andere voor bij de sperziebonen met spek en dadelglaze. De wijn heeft smaken van rood fruit, specerijen en vanille en krachtige tannines.

Ontdek jouw smaakprofiel en krijg wijnspijscombinaties voor deze kerst afgestemd op jouw smaak! Doe de smaakprofieltest en bestel de bijbehorende wijn nu in de aanbieding. Mocht je een andere wijn bestellen die niet in de aanbieding is, gebruik dan kortingscode EAT10 bij het afrekenen voor 10 euro korting vanaf € 40,-.

Bijgerechten die jouw (kerst)diner compleet maken

Sperziebonen met spek zijn natuurlijk een echte klassieker. In dit recept voegen we een twist toe middels de dadelglaze. Ze zijn superlekker in combinatie met deze hertenbiefstuk!

Wil je naast deze sperziebonen met spek ook nog andere bijgerechten serveren? Wij geven je graag verschillende tips! Een bijgerecht wat eigenlijk overal bij past is aardappelgratin. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke variant met truffel en Gruyère kaas. Net wat bijzonderder en daardoor heel goed geschikt voor bij het kerstmenu.

Een andere echte klassieker voor bij het kerstdiner zijn natuurlijk stoofperen. Deze stoofperen met champagne en vlierbloesemsiroop zijn ontzettend goed op smaak en daarnaast extra feestelijk door de toevoeging van champagne. Ook een aanrader: geroosterde asperges met ras el hanout en feta. Minder klassiek, maar daardoor zéker niet minder lekker. Dit bijgerecht doet het heel goed bij een stuk vlees, maar ook bij vis smaakt het ontzettend lekker.

Ben je op zoek naar een bijgerecht wat vegetariërs eigenlijk zelfs als hoofdgerecht kunnen eten? Maak dan deze wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel. Een maaltijd boordevol groenten én met lekker veel smaken. De gekleurde wortelen garen we in de oven en toppen we af met honing, granaatappelpitjes en burrata. Een feestje voor het oog én voor de smaakpapillen!

Een ander kleurrijk bijgerecht zijn deze geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistachenoten en tijm. Een feestelijk en luxe gerecht waarvan we eigenlijk wel zeker weten dat het bij iedereen in de smaak valt. En het leuke is dat het goed past bij veel verschillende gerechten. Zet de tafel lekker vol en laat iedereen pakken waar hij/zij zin in heeft!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via