Het klassieke bijgerecht met een twist: sperziebonen omwikkeld met spek en dadelglaze. Zo geef je je spek nóg meer smaak en een heerlijke kleur. Makkelijk, smaakvol en supersnel klaargemaakt. Het perfecte bijgerecht als je het ons vraagt!
Deze Spaanse Rioja is de ideale begeleider voor het hoofdgerecht, onder andere voor bij de sperziebonen met spek en dadelglaze. De wijn heeft smaken van rood fruit, specerijen en vanille en krachtige tannines.
Ontdek jouw smaakprofiel en krijg wijnspijscombinaties voor deze kerst afgestemd op jouw smaak! Doe de smaakprofieltest en bestel de bijbehorende wijn nu in de aanbieding. Mocht je een andere wijn bestellen die niet in de aanbieding is, gebruik dan kortingscode EAT10 bij het afrekenen voor 10 euro korting vanaf € 40,-.
Sperziebonen met spek zijn natuurlijk een echte klassieker. In dit recept voegen we een twist toe middels de dadelglaze. Ze zijn superlekker in combinatie met deze hertenbiefstuk!
Wil je naast deze sperziebonen met spek ook nog andere bijgerechten serveren? Wij geven je graag verschillende tips! Een bijgerecht wat eigenlijk overal bij past is aardappelgratin. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke variant met truffel en Gruyère kaas. Net wat bijzonderder en daardoor heel goed geschikt voor bij het kerstmenu.
Een andere echte klassieker voor bij het kerstdiner zijn natuurlijk stoofperen. Deze stoofperen met champagne en vlierbloesemsiroop zijn ontzettend goed op smaak en daarnaast extra feestelijk door de toevoeging van champagne. Ook een aanrader: geroosterde asperges met ras el hanout en feta. Minder klassiek, maar daardoor zéker niet minder lekker. Dit bijgerecht doet het heel goed bij een stuk vlees, maar ook bij vis smaakt het ontzettend lekker.
Ben je op zoek naar een bijgerecht wat vegetariërs eigenlijk zelfs als hoofdgerecht kunnen eten? Maak dan deze wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel. Een maaltijd boordevol groenten én met lekker veel smaken. De gekleurde wortelen garen we in de oven en toppen we af met honing, granaatappelpitjes en burrata. Een feestje voor het oog én voor de smaakpapillen!
Een ander kleurrijk bijgerecht zijn deze geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistachenoten en tijm. Een feestelijk en luxe gerecht waarvan we eigenlijk wel zeker weten dat het bij iedereen in de smaak valt. En het leuke is dat het goed past bij veel verschillende gerechten. Zet de tafel lekker vol en laat iedereen pakken waar hij/zij zin in heeft!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment