De Gieser Wildeman zijn echte stoofperen. Wanneer je de stoofperen heel de dag op een laag vuurtje laat staan of op de verwarming, kleuren de peren rood. Dit komt door het toevoegen van alcohol. Het gebruik van rode wijn versnelt dit proces. Deze stoofperen zijn wit. Wil je ze rood hebben? Laat ze dan de hele dag staan.
Stoofperen moeten ongeveer 1,5-2 uur koken op laag vuur in een pan met suikerwater en eventueel kaneelstokjes of andere smaakmakers. De kooktijd kan variëren afhankelijk van de grootte en rijpheid van de peren. De peren moeten zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Mocht je een slowcooker in huis hebben, dan kan je ook stoofperen uit de slowcooker maken, een van onze lekkere slowcooker recepten.
Voor stoofperen worden vaak stevige en iets zurige peren gebruikt, zoals Gieser Wildeman, Conference of Brederode peren. Deze peren behouden hun vorm en krijgen een zachte textuur en zoete smaak tijdens het stoven.
Naast champagne zoals in dit recept, kun je voor stoofperen ook heel goed rode wijn, port of bessensap gebruiken. Kies je voor rode wijn? Maak de stoofperen dan met Merlot, Cabernet Sauvignon of Pinot Noir.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment