Stoofperen
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Stoofperen met champagne en vlierbloesemsiroop

De Gieser Wildeman zijn echte stoofperen. Wanneer je de stoofperen heel de dag op een laag vuurtje laat staan of op de verwarming, kleuren de peren rood. Dit komt door het toevoegen van alcohol. Het gebruik van rode wijn versnelt dit proces. Deze stoofperen zijn wit. Wil je ze rood hebben? Laat ze dan de hele dag staan.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept stoofperen met champagne en vlierbloesemsiroop

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
1u 40min
1
Schil de peren en zorg dat de steeltjes niet afbreken. Zet de peren in een grote pan en voeg de champagne, vlierbloesemsiroop, kaneel, steranijs en kruidnagel toe. Zorg ervoor dat de peren voor ¾ onder staan.
2
Zet het vuur laag en laat de peren anderhalf uur staan, tot ze gaar zijn. Dit kun je controleren door met een vork in de peren te prikken. Serveer de peren warm of koud.

Hoe lang moeten stoofperen koken?

Stoofperen moeten ongeveer 1,5-2 uur koken op laag vuur in een pan met suikerwater en eventueel kaneelstokjes of andere smaakmakers. De kooktijd kan variëren afhankelijk van de grootte en rijpheid van de peren. De peren moeten zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Mocht je een slowcooker in huis hebben, dan kan je ook stoofperen uit de slowcooker maken, een van onze lekkere slowcooker recepten.

Welke peren moet je gebruiken voor stoofperen?

Voor stoofperen worden vaak stevige en iets zurige peren gebruikt, zoals Gieser Wildeman, Conference of Brederode peren. Deze peren behouden hun vorm en krijgen een zachte textuur en zoete smaak tijdens het stoven.

Welke wijn kun je nog meer gebruiken voor stoofperen?

Naast champagne zoals in dit recept, kun je voor stoofperen ook heel goed rode wijn, port of bessensap gebruiken. Kies je voor rode wijn? Maak de stoofperen dan met Merlot, Cabernet Sauvignon of Pinot Noir.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.