Stoofperen
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan
Vrij van vis

Stoofperen met champagne en vlierbloesemsiroop

De Gieser Wildeman zijn echte stoofperen. Wanneer je de stoofperen heel de dag op een laag vuurtje laat staan of op de verwarming, kleuren de peren rood. Dit komt door het toevoegen van alcohol. Het gebruik van rode wijn versnelt dit proces. Deze stoofperen zijn wit. Wil je ze rood hebben? Laat ze dan de hele dag staan.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept stoofperen met champagne en vlierbloesemsiroop

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
1u 40min
1
Schil de peren en zorg dat de steeltjes niet afbreken. Zet de peren in een grote pan en voeg de champagne, vlierbloesemsiroop, kaneel, steranijs en kruidnagel toe. Zorg ervoor dat de peren voor ¾ onder staan.
2
Zet het vuur laag en laat de peren anderhalf uur staan, tot ze gaar zijn. Dit kun je controleren door met een vork in de peren te prikken. Serveer de peren warm of koud.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?