Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel

Deze kleurrijke wortelen vrolijken de tafel direct op! Door de wortelen te garen in de oven worden ze heerlijk zacht. Het venkelzaad, de honing en granaatappelpitjes geven het gerecht een divers palet van zoete en frisse smaken.

Serveer dit gerecht samen met de andere gerechten van onze klassieke kersttafel voor een compleet menu.

Mijn menu planner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept wortelen uit de oven met kikkererwten en venkel

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de venkel in dunnen plakken en de grotere wortelen in de lengte doormidden. Snijd de bol knoflook horizontaal doormidden. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten samen venkelzaad, peper en zout toe aan een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de wortelen, venkel en knoflook bij de kikkererwten op de bakplaat. Besprenkel met de olie en rooster 40 min. in de oven of tot gaar.
2
Scheur de burrata in stukken. Verdeel de groente over een plank en besprenkel met de honing, granaatappelpitjes en burrata. Serveer met andere gerechten van de kersttafel.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Vind je dit leuk?

    Reacties
    Plaats nieuwe reactie

    Geef een reactie

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via