Met dit dessert zit je altijd goed, en dan hebben we het natuurlijk over tiramisu! Deze 2.0 versie serveer je met een zelfgemaakte amaretto stroop. Net even anders dan de klassieke variant, maar minstens net zo lekker!
Tip: als de stroop te dik is, kun je deze verdunnen met een beetje warm water.
Tiramisu kan je op vele verschillende manieren maken. In het klassieke recept wordt alcohol verwerkt. Maar wat voor alcohol zit er in tiramisu? Voor het klassieke recept wordt marsala gebruikt. Maar tegenwoordig zijn er tal van variaties op deze variant. Kies bijvoorbeeld voor amaretto of frangelico of ga voor iets heel anders en voeg er limoncello aan toe.
Hoe lang tiramisu moet opstijven in de koelkast, is minimaal 2 uur. Maar hoe langer je tiramisu laat opstijven, hoe beter de verschillende smaken samen komen. De smaken zijn goed gemengd en ingetrokken, waardoor ze op hun best zijn in combinatie met elkaar.
Tiramisu kan je maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt het dus gerust een dag van tevoren maken en de tiramisu lekker laten intrekken in de koelkast.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment