Tiramisu 2 0
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tiramisu 2.0

Met dit dessert zit je altijd goed, en dan hebben we het natuurlijk over tiramisu! Deze 2.0 versie serveer je met een zelfgemaakte amaretto stroop. Net even anders dan de klassieke variant, maar minstens net zo lekker!

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

9 personen
Ingrediënten

Recept tiramisu 2.0

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 35min
Kookmodus
1
Mix de mascarpone en slagroom luchtig in een mengkom. Voeg geleidelijk aan de poedersui-ker en het vanille extract toe. Zet apart.
2
Meng de helft van de espresso met de helft van de amaretto in een grote kom. Dompel de lange vingers onder in het koffiemengsel en leg 1 laag lange vingers in een serveerschaal. Schep hier een laagje van het mascarponemengsel op en verdeel egaal over de lange vin-gers. Herhaal dit tot alle lange vingers op zijn en eindig met een laag mascarpone. Plaats de serveerschaal 6 uur in de koelkast om op te stijven.
3
Smelt de suiker op middelhoog vuur in een koekenpan en zorg ervoor dat de suiker niet ver-brand. Voeg de resterende koffie en amaretto voorzichtig toe wanneer de suiker is gekara-meliseerd. Kook zachtjes in tot een stroop. Voeg de boter en de cacao toe en roer goed door. Laat afkoelen.
4
Haal de tiramisu uit de koelkast en verdeel de stroop eroverheen. Top af met extra cacao-poeder.

Tip: als de stroop te dik is, kun je deze verdunnen met een beetje warm water.

Welke drank/alcohol hoort in tiramisu?

Tiramisu kan je op vele verschillende manieren maken. In het klassieke recept wordt alcohol verwerkt. Maar wat voor alcohol zit er in tiramisu? Voor het klassieke recept wordt marsala gebruikt. Maar tegenwoordig zijn er tal van variaties op deze variant. Kies bijvoorbeeld voor amaretto of frangelico of ga voor iets heel anders en voeg er limoncello aan toe.

Hoe lang moet tiramisu opstijven in de koelkast?

Hoe lang tiramisu moet opstijven in de koelkast, is minimaal 2 uur. Maar hoe langer je tiramisu laat opstijven, hoe beter de verschillende smaken samen komen. De smaken zijn goed gemengd en ingetrokken, waardoor ze op hun best zijn in combinatie met elkaar.

Hoe lang blijft tiramisu goed?

Tiramisu kan je maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt het dus gerust een dag van tevoren maken en de tiramisu lekker laten intrekken in de koelkast.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via