Tiramisu 2 0
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tiramisu 2.0

Met dit dessert zit je altijd goed, en dan hebben we het natuurlijk over tiramisu! Deze 2.0 versie serveer je met een zelfgemaakte amaretto stroop. Net even anders dan de klassieke variant, maar minstens net zo lekker!

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

9 personen
Ingrediënten

Recept tiramisu 2.0

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 35min
1
Mix de mascarpone en slagroom luchtig in een mengkom. Voeg geleidelijk aan de poedersui-ker en het vanille extract toe. Zet apart.
2
Meng de helft van de espresso met de helft van de amaretto in een grote kom. Dompel de lange vingers onder in het koffiemengsel en leg 1 laag lange vingers in een serveerschaal. Schep hier een laagje van het mascarponemengsel op en verdeel egaal over de lange vin-gers. Herhaal dit tot alle lange vingers op zijn en eindig met een laag mascarpone. Plaats de serveerschaal 6 uur in de koelkast om op te stijven.
3
Smelt de suiker op middelhoog vuur in een koekenpan en zorg ervoor dat de suiker niet ver-brand. Voeg de resterende koffie en amaretto voorzichtig toe wanneer de suiker is gekara-meliseerd. Kook zachtjes in tot een stroop. Voeg de boter en de cacao toe en roer goed door. Laat afkoelen.
4
Haal de tiramisu uit de koelkast en verdeel de stroop eroverheen. Top af met extra cacao-poeder.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk
  • Noten
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via