Print opties

Sluiten

Tiramisu 2.0

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 35min

Ingrediënten

9 personen
Ingrediënten
1
Mix de mascarpone en slagroom luchtig in een mengkom. Voeg geleidelijk aan de poedersui-ker en het vanille extract toe. Zet apart.
2
Meng de helft van de espresso met de helft van de amaretto in een grote kom. Dompel de lange vingers onder in het koffiemengsel en leg 1 laag lange vingers in een serveerschaal. Schep hier een laagje van het mascarponemengsel op en verdeel egaal over de lange vin-gers. Herhaal dit tot alle lange vingers op zijn en eindig met een laag mascarpone. Plaats de serveerschaal 6 uur in de koelkast om op te stijven.
3
Smelt de suiker op middelhoog vuur in een koekenpan en zorg ervoor dat de suiker niet ver-brand. Voeg de resterende koffie en amaretto voorzichtig toe wanneer de suiker is gekara-meliseerd. Kook zachtjes in tot een stroop. Voeg de boter en de cacao toe en roer goed door. Laat afkoelen.
4
Haal de tiramisu uit de koelkast en verdeel de stroop eroverheen. Top af met extra cacao-poeder.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.