Vegan yoghurtblokjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vegan kokosyoghurt blokjes

Noten en dadels kun je gemakkelijk gebruiken als een lekkere bodem voor taarten. Maak dit recept ook eens met een mix van andere noten. Toast de noten eerst in een droge koekenpan, zo krijgen de noten nog meer smaak en dat proef je in het eindresultaat!

Mijn menu planner

Ingrediënten

20 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Volledig recept bekijken

Recept vegan kokosyoghurt blokjes

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 20min
1
Laat de frambozen ontdooien, schep ze in een hoge maatbeker en pureer het met een staafmixer glad. Meng de frambozenpuree en agavesiroop door de kokosyoghurt. Zet tot gebruik apart.
2
Ontpit de dadels. Toast de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Maal de dadels, hazelnoten, havermout en de kokosolie in de keukenmachine fijn tot een smeuïge massa.
3
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Verdeel het noten-dadelmengsel gelijkmatig over de bodem, druk goed aan en strijk glad. Zet in de vriezer.
4
Los de agar agar op in kokend water. Laat kort afkoelen en roer door het yoghurtframbozenmengsel. Schenk over de bodem en zet ze tenminste 3 uur in de koelkast om op te stijven.
5
Snijd in stukjes van 4x4cm en versier met vers fruit en kokosrasp.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via