Vegetarische Gyros Met Feta En Olijventzatziki
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische gyros met feta en olijventzatziki

Zet binnen no time een heerlijke vegetarische pita gyros op tafel! Wij combineren de gyros in ons recept met feta en een lekkere zelfgemaakte olijventzatziki. Met 20 minuten bereidingstijd een ideaal gerecht voor dagen waarop je wat minder tijd hebt om in de keuken te staan.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept vegetarische gyros met feta en olijventzatziki

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220˚C. Snijd de muntblaadjes, knoflook en olijven fijn en de feta in kleine blokjes. Rasp de helft van de komkommer fijn. Meng de munt, knoflook, olijven, feta en geraspte komkommer met de Griekse yoghurt tot een tzatziki. Breng op smaak met peper en zout.
2
Snijd de rode ui en de rest van de komkommer in dunne plakjes en de tomaatjes door de helft. Leg de pita’s in de oven en bak deze in 4 minuten warm en licht knapperig. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de vegetarische gyros knapperig.
3
Beleg de pita’s met ijsbergsla, komkommer, tomaatjes, rode ui, vegetarische gyros en de zelfgemaakte tzatziki.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via