Vegetarische Gyros Met Feta En Olijventzatziki
Niveau
Beginner
Tijd
15 min

Vegetarische gyros met feta en olijventzatziki

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de oven voor op 220˚C. Snijd de muntblaadjes, knoflook en olijven fijn en de feta in kleine blokjes. Rasp de helft van de komkommer fijn. Meng de munt, knoflook, olijven, feta en geraspte komkommer met de Griekse yoghurt tot een tzatziki. Breng op smaak met peper en zout.
2
Snijd de rode ui en de rest van de komkommer in dunne plakjes en de tomaatjes door de helft. Leg de pita’s in de oven en bak deze in 4 minuten warm en licht knapperig. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de vegetarische gyros knapperig.
3
Beleg de pita’s met ijsbergsla, komkommer, tomaatjes, rode ui, vegetarische gyros en de zelfgemaakte tzatziki.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

rotterdrammer
Sebastiaan van Eatertainment
Joop
Sebastiaan van Eatertainment
Piet
Bert
Sebastiaan van Eatertainment
Richard
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Grieks
Soort
Brood & Sandwiches
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via