Wenskoekjes
Niveau
Gevorderd
Tijd
1u 0min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zelfgemaakte gelukskoekjes met een persoonlijke boodschap

Tijdens de feestdagen wordt er flink uitgepakt met het diner, hapjes en drankjes, maar het gaat vooral om het samenzijn met de mensen die jij liefhebt. Hoe leuk is het om hen te bedanken of geluk te wensen voor het nieuwe jaar met een persoonlijke boodschap in zelfgemaakte gelukskoekjes?

Bekijk ook deze video om te zien hoe we het recept maken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept zelfgemaakte gelukskoekjes met een persoonlijke boodschap

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de eiwitten met suiker en vanille extract circa 1 min. met een mixer tot alles is opgenomen. Zeef vervolgens de bloem door het mengsel en mix nogmaals.
2
Smelt de boter in een pannetje. Voeg de gesmolten boter toe aan het mengsel en mix tot een glad geheel.
3
Teken met een stift een cirkel van 12,5 cm doorsnede op een vel bakpapier. Draai het bakpapier om en verdeel 1 el beslag met de achterkant van een lepel over de cirkel. Zorg dat het beslag dun en gelijkmatig is verdeeld binnen de randen van de cirkel.
4
Verdeel vervolgens de druppels rode kleurstof over de cirkel en maak voorzichtig een swirl door het beslag met een satéprikker.
5
Bak het koekje ca. 5 tot 7 min. in de oven tot de randjes nét lichtbruin gekleurd zijn. Schrijf ondertussen een persoonlijke gelukswens op een strookje papier en rol dit op.
6
Verwijder het koekje met een ijzeren spatel van de plaat en leg omgedraaid op een houten plank. Leg het strookje papier op de koek en rol met behulp van een pollepel voorzichtig op. Knoop nu aan beide uiteinden een touwtje, zodat het koekje op een snoepje lijkt. Laat het koekje volledig afkoelen en uitharden. Werk snel. Als het koekje afkoelt kan het breken. Leg het koekje indien nodig kort terug in de oven.
7
Verdeel opnieuw beslag in de cirkel op het bakpapier en herhaal de vervolgstappen totdat het beslag op is.
8
Verdeel opnieuw beslag in de cirkel op het bakpapier en herhaal de vervolgstappen totdat het beslag op is.

Waar komen gelukskoekjes vandaan?

Gelukskoekjes zijn een Amerikaanse uitvinding die voor het eerst werden gemaakt in de late 19e of vroege 20e eeuw. Hoewel de exacte oorsprong niet bekend is, wordt aangenomen dat Chinese immigranten in Californië aan de basis stonden van het idee om koekjes te vullen met een papiertje met een inspirerende boodschap erin.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via