Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocolade dennenappels

Deze chocolade dennenappels zijn een echt winters pronkstuk. Perfect als leuke activiteit in het weekend met de kids of om te serveren als afsluiter van het kerstdiner! Een basis van smeuïge brownie meng je met roomkaas en omhul je met knapperige chocolade cornflakes. Strooi er wat poedersuiker overheen voor een sneeuwachtig effect. Dat geeft het geheel een extra winterse vibe!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra benodigheden

Chocolade dennenappels

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
2u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Bekleed de brownievorm met bakpapier.
2
Smelt de pure chocolade samen met de ongezouten roomboter in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Laat iets afkoelen.
3
Klop de kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, eieren en vanille-extract luchtig in een kom. Voeg het chocolademengsel toe aan het eimengsel en meng tot een egaal beslag.
4
Zeef de bloem, cacaopoeder en een snufje zout boven de kom en spatel door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en bak 25 min. Laat volledig afkoelen.
5
Verkruimel de afgekoelde brownie en meng met de roomkaas tot een stevig deeg. Vorm hier kleine balletjes van.
6
Steek de chocolade cornflakes dakpansgewijs in het oppervlak van de balletjes. Laat de dennenappels minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
7
Bestuif vlak voor het serveren de chocolade dennenappels met poedersuiker voor een sneeuw-effect.
Champagne Risotto Met Garnalen2

Tussen Kunst en Kerst

Deze Kerst draait het bij Eatertainment om toegankelijke kerstgerechten die eruitzien als kleine kunstwerkjes: eenvoudig te bereiden, maar spectaculair gepresenteerd! Alle gerechten barsten van de kleuren en smaken en zijn geschikt voor zowel de makkelijke thuiskok als de uitgebreide hobbykok. Van vegetarische hapjes en gerechten met vlees en vis, tot romige desserts en feestelijk drankjes, voor iedere gang hebben we wat spectaculairs. Laat je inspireren en creëer je eigen eetbare kunstwerk!

Bakken met chocolade

Bakrecepten met chocolade zijn altijd goed. Het is misschien wel één van de meest populaire ingrediënten om mee te bakken. En dat is niet zo gek. De geur van een recept met chocolade uit de oven is altijd een feestje. Of je nu kiest voor een bijzonder receptje zoals deze chocolade dennenappels of een klassieke chocoladecake.

Chocolade is een veelzijdig ingrediënt om te gebruiken in de keuken. Met de verschillende soorten kan je in ieder gerecht een andere smaak creëren. Melkchocolade is de meest populaire smaak. Het is een zoete soort chocolade, zachter dan pure chocolade, maar niet zo zoet als witte chocolade. Melkchocolade heeft een zoet vanillearoma en is perfect om bijvoorbeeld gesmolten als topping over cake of koekjes te gebruiken. Pure chocolade heeft de sterkste smaak van allemaal en is ideaal om mee te bakken als je wil dat het baksel een echt volle chocoladesmaak krijgt. Ook kun je natuurlijk verschillende soorten mixen, zoals in deze chocolate chip Sinterklaaskoeken.

Chocolade is perfect te combineren met allerlei andere ingrediënten. Zo zie je vaak de combinatie met karamel en zeezout voorbijkomen. Perfect om te gebruiken bij bijvoorbeeld het bakken van koekjes. Ook chocolade en noten zijn ingrediënten die goed bij elkaar passen. Dat zie je perfect terug in deze koekjes met witte chocolade, macadamia en gedroogde mango. Of ga eens voor deze banoffee brownies, waarin we fudgy chocolade met knapperige walnoten en zoete banaan combineren. Dat maakt ieder koffiemomentje een waar feestje. Over koffie gesproken, ook dat kun je perfect met chocolade in een baksel combineren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?