
Deze chocolade dennenappels zijn een echt winters pronkstuk. Perfect als leuke activiteit in het weekend met de kids of om te serveren als afsluiter van het kerstdiner! Een basis van smeuïge brownie meng je met roomkaas en omhul je met knapperige chocolade cornflakes. Strooi er wat poedersuiker overheen voor een sneeuwachtig effect. Dat geeft het geheel een extra winterse vibe!

Deze Kerst draait het bij Eatertainment om toegankelijke kerstgerechten die eruitzien als kleine kunstwerkjes: eenvoudig te bereiden, maar spectaculair gepresenteerd! Alle gerechten barsten van de kleuren en smaken en zijn geschikt voor zowel de makkelijke thuiskok als de uitgebreide hobbykok. Van vegetarische hapjes en gerechten met vlees en vis, tot romige desserts en feestelijk drankjes, voor iedere gang hebben we wat spectaculairs. Laat je inspireren en creëer je eigen eetbare kunstwerk!
Bakrecepten met chocolade zijn altijd goed. Het is misschien wel één van de meest populaire ingrediënten om mee te bakken. En dat is niet zo gek. De geur van een recept met chocolade uit de oven is altijd een feestje. Of je nu kiest voor een bijzonder receptje zoals deze chocolade dennenappels of een klassieke chocoladecake.
Chocolade is een veelzijdig ingrediënt om te gebruiken in de keuken. Met de verschillende soorten kan je in ieder gerecht een andere smaak creëren. Melkchocolade is de meest populaire smaak. Het is een zoete soort chocolade, zachter dan pure chocolade, maar niet zo zoet als witte chocolade. Melkchocolade heeft een zoet vanillearoma en is perfect om bijvoorbeeld gesmolten als topping over cake of koekjes te gebruiken. Pure chocolade heeft de sterkste smaak van allemaal en is ideaal om mee te bakken als je wil dat het baksel een echt volle chocoladesmaak krijgt. Ook kun je natuurlijk verschillende soorten mixen, zoals in deze chocolate chip Sinterklaaskoeken.
Chocolade is perfect te combineren met allerlei andere ingrediënten. Zo zie je vaak de combinatie met karamel en zeezout voorbijkomen. Perfect om te gebruiken bij bijvoorbeeld het bakken van koekjes. Ook chocolade en noten zijn ingrediënten die goed bij elkaar passen. Dat zie je perfect terug in deze koekjes met witte chocolade, macadamia en gedroogde mango. Of ga eens voor deze banoffee brownies, waarin we fudgy chocolade met knapperige walnoten en zoete banaan combineren. Dat maakt ieder koffiemomentje een waar feestje. Over koffie gesproken, ook dat kun je perfect met chocolade in een baksel combineren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment