Print opties

Sluiten

Zelfgemaakte gelukskoekjes met een persoonlijke boodschap

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Volledig recept bekijken
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de eiwitten met suiker en vanille extract circa 1 min. met een mixer tot alles is opgenomen. Zeef vervolgens de bloem door het mengsel en mix nogmaals.
2
Smelt de boter in een pannetje. Voeg de gesmolten boter toe aan het mengsel en mix tot een glad geheel.
3
Teken met een stift een cirkel van 12,5 cm doorsnede op een vel bakpapier. Draai het bakpapier om en verdeel 1 el beslag met de achterkant van een lepel over de cirkel. Zorg dat het beslag dun en gelijkmatig is verdeeld binnen de randen van de cirkel.
4
Verdeel vervolgens de druppels rode kleurstof over de cirkel en maak voorzichtig een swirl door het beslag met een satéprikker.
5
Bak het koekje ca. 5 tot 7 min. in de oven tot de randjes nét lichtbruin gekleurd zijn. Schrijf ondertussen een persoonlijke gelukswens op een strookje papier en rol dit op.
6
Verwijder het koekje met een ijzeren spatel van de plaat en leg omgedraaid op een houten plank. Leg het strookje papier op de koek en rol met behulp van een pollepel voorzichtig op. Knoop nu aan beide uiteinden een touwtje, zodat het koekje op een snoepje lijkt. Laat het koekje volledig afkoelen en uitharden. Werk snel. Als het koekje afkoelt kan het breken. Leg het koekje indien nodig kort terug in de oven.
7
Verdeel opnieuw beslag in de cirkel op het bakpapier en herhaal de vervolgstappen totdat het beslag op is.
8
Verdeel opnieuw beslag in de cirkel op het bakpapier en herhaal de vervolgstappen totdat het beslag op is.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.