Ontdek de mogelijkheden met baking soda

Arm&hammer Schoonmaak0197

Eén doosje, talloze mogelijkheden: baking soda!

Een natuurlijk product met méér dan 100 toepassingen in en rond je huis? Jazeker, dat kan met ARM & HAMMER baking soda! Dit product is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook veilig en eenvoudig te gebruiken. Van bakrecepten tot krokante aardappelen en van schoonmaken tot afwassen, met baking soda heb je eindeloze mogelijkheden. 

citroen-maanzaadcake

Koken en bakken met baking soda

Op zoek naar verrassend bakrecept voor bij de koffie of thee? Probeer eens deze citroen-maanzaadcake! De zomerse cake heeft een lichte bite  en een zure touch. De ARM & HAMMER baking soda in combinatie met de citroen zorgt ervoor dat je een mooi luchtig deeg krijgt en dat de cake goed gaat rijzen. Top het geheel af met een frisse citroenglazuur en genieten maar!

Eén doosje, talloze mogelijkheden

Met de baking soda van ARM & HAMMER kan je alle kanten op. Wij delen vier hacks die jou helpen in het dagelijks leven!

BBQ schoonmaken

Maak een dikke pasta met ARM & HAMMER en water en smeer dit mengsel uit over het (koude) rooster. Strooi eventueel nog wat extra baking soda over de wat donkerdere plekken en laat het 15 minuten intrekken. Poets erna met een staalborstel of schuurspons en spoel goed na met schoon water.

Ontgeuren van spullen

Je kent het vast wel: spullen die je regelmatig gebruikt krijgen een nare geur, denk aan je favoriete sneakers. Met baking soda kan je dit heel goed verhelpen. Schud minstens één keer per week een beetje baking soda in je schoenen, laat een aantal uur/een nachtje intrekken, tik overtollige baking soda uit je schoenen en ze zijn fris om weer gedragen te worden. Tip: je kan ook 2 kleine eetlepels baking soda in een zakje doen en dit zakje in je schoenen stoppen óf bijvoorbeeld in de kast hangen tegen muffe geurtjes.

Maak je keuken(gerei) schoon

Bij koken en bakken komt natuurlijk ook een hele berg afwas kijken. Wil je kiezen voor gemak en snelheid? Gebruik baking soda om jouw pannen schoon te maken! Schud een ruime hoeveelheid baking soda in een pan, voeg afwasmiddel en heet water toe en laat 15 minuten inwerken. Was de pan af zoals gebruikelijk en hij is weer helemaal schoon! Ook potten en spatels, maar ook de hele keuken kan je op deze manier goed schoonmaken.

Smaak- en geurverwijderaar voor bewaarbakjes

Haal de smaak, geur én kleur uit de bewaarbakjes met baking soda. Strooi de baking soda op een schone, vochtige spons en was de bakjes af. Voor sterke geuren en/of verkleuringen kan je de bakjes weken in een mengsel van 4 eetlepels baking soda opgelost in 250 ml warm water.

Over Arm & Hammer

Over ARM & HAMMER baking soda

Al generaties lang (meer dan 170 jaar) is ARM & HAMMER baking soda een vertrouwd huishoudelijk basisproduct in miljoenen voorraadkasten. In Amerika is het hét nummer één merk van vertrouwde baking soda. Van koken en schoonmaken tot huisdierverzorging en persoonlijke verzorging én natuurlijk koken en bakken is de ARM & HAMMER baking soda hét product wat je nodig hebt.

Het product bestaat uit slechts één ingrediënt: natriumbicarbonaat, ook wel zuiveringszout genoemd. Omdat het een natuurlijk product is, wordt het niet alleen gebruikt als ingrediënt in allerlei soorten bakrecepten, maar kan het ook voor meer dan 100 toepassingen worden gebruikt in én rondom het huis.

Baking Soda Arm Hammer

Wat is het verschil tussen bakpoeder en baking soda?

  • Bakpoeder gebruik je als rijsmiddel voor bakrecepten, terwijl je baking soda kan gebruiken voor meer dan 100 toepassingen in en rond je huis.
  • Je kan bakpoeder in bakrecepten vervangen voor baking soda, maar let dan wel goed op de hoeveelheid. Baking soda is 3 keer geconcentreerder dan bakpoeder, wat betekent dat je maar 1/3 van de hoeveelheid bakpoeder nodig hebt wanneer je baking soda gebruikt. Bijvoorbeeld: 1 theelepel baking soda staat gelijk aan 3 theelepels bakpoeder.
  • Terwijl beiden worden gebruikt als rijsmiddel, is baking soda een onderdeel van bakpoeder. Bakpoeder heeft geen extra toevoeging nodig om het te activeren (omdat het alle benodigde ingrediënten bevat).
  • Om baking soda te activeren heeft het een ‘zuurtje’ nodig zoals citroensap, yoghurt, karnemelk of bruine suiker etc. wat ervoor zorgt dat je een mooi luchtig deeg krijgt en het baksel goed gaat rijzen.
Arm&hammer Schoonmaakmiddel

DIY: zo maak jij je eigen natuurlijke schoonmaakmiddel

Met ARM & HAMMER baking soda maak je ook heel gemakkelijk jouw eigen schoonmaakmiddel in de vorm van een spray. Gebruik hiervoor 1 à 2 eetlepels baking soda met 250 ml warm water. Schud goed zodat de baking soda goed mengt met het water en niet naar de bodem zakt. Wil je graag extra power toevoegen aan de spray? Voeg dan een drupje schoonmaakmiddel toe!

Waarom zou ik baking soda gebruiken in plaats van andere schoonmaakmiddelen?

ARM & HAMMER baking soda biedt een natuurlijk en veilig middel wat ook nog eens milieuvriendelijk is. Het biedt de perfecte vervanging voor een hoop chemische schoonmaakmiddelen die schadelijk zijn voor het milieu. Baking soda is een zacht product waardoor het ook bij kinderen en huisdieren veilig te gebruiken is.

Wat doet baking soda in een baksel?

Baking soda reageert samen met zure ingrediënten zoals citroen, karnemelk, yoghurt, zure room of basterdsuiker. De reactie die hierdoor ontstaat zorgt voor het rijzen van het deeg of beslag waardoor het baksel luchtiger en lichter wordt. Daarnaast helpt baking soda om de zuurheid in baksels te neutraliseren en draagt het bij aan de kleur waardoor het baksel een aantrekkelijke kleur en textuur krijgt.

Waar is ARM & HAMMER baking soda te koop?

Je koopt dit product bij diverse supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo, Hoogvliet, Dirk, Vomar, Deka en Poiesz. Maar ook bij de Wibra en een heleboel Aziatische supermarkten vind je het. Je vindt het in het schap bij de bakproducten.

Meer hacks/tips ontdekken? Bekijk het Instagram-account van ARM & HAMMER!