Deze luchtige citroencake is heerlijk fris van smaak en ook nog eens in 20 minuten gemaakt. Het geduld zit hem vooral in het bakken, maar dat is het wachten meer dan waard.
Tip: wil je de topping zoeter maken? Voeg dan bij de kwark en citroensap 15 ml honing toe en meng goed door.
Wanneer je houdt van frisse bakrecepten, dan is het aan te raden om te bakken met citrusvruchten. Van taarten en koekjes tot smeuïge cakes, er zijn tal van mogelijkheden met citrusvruchten. Denk aan de het vleugje zuurheid van de citroen, het zoete van een sinaasappel of de verfrissende smaak van limoen, citrusvruchten zijn de perfecte aanvulling op je favoriete bakrecepten.
Zo is deze citroencake lekker smeuïg en heeft het een frisse smaak dankzij de toevoeging van citroenrasp en –sap. De topping van kwark geven we ook een friszure touch door er citroensap aan toe te voegen. Het geheel toppen we af met citroenschijfjes en citroenrasp voor een kleurrijk resultaat. Naast citroen is het ook aan te raden om te bakken met limoen. Waar citroen een wat scherpere smaak heeft, is limoen wat zachter met een frisse citrusnoot. Zo maak je met limoen deze heerlijke Argentijnse alfajores, brosse koekjes met daartussen een crème van dulce de leche. De limoen zorgt voor een frisse touch aan de koekjes en past perfect bij de zoete dulce de leche.
Heb je nog een sinaasappel over in huis? Maak daar deze sesamkoekjes met honing en sinaasappel mee! Sinaasappel geeft bakrecepten een lekkere zoete, frisse twist. Voeg daar tahin aan toe voor een nootachtige smaak. Grapefruit kan je ook verwerken in bakrecepten. Deze citrusvrucht is vrij bitter van smaak, maar is heerlijk om te verwerken in baksels. Wij gebruiken grapefruit als topping bij deze feestelijke no-bake vanille cheesecake met gesuikerde rozemarijn. Een feestje om te maken én een feestje voor het oog!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment