Een klassieker uit de Indonesische keuken! Saté Ayam is heerlijk gegrild kippenvlees, gerijgd aan spiezen, en afgetopt met een heerlijke marinade. Door de kip eerst in ARM & HAMMER baking soda te marineren, wordt het vlees extra mals. Serveer met een zelfgemaakte pindasaus en geniet van het streetfood gerecht! Tip: houd je wel van wat pit? Vervang de rode paprika door rode peper en geef je saté ayam nét die extra spicy touch!
Wist je dat je ARM & HAMMER baking soda op talloze manieren kan gebruiken? Van bakrecepten tot mals vlees en van schoonmaken tot afwassen, op méér dan 100 toepassingen in en rond je huis helpt baking soda je. Samen met ARM & HAMMER laten we zien hoe!
Met de baking soda van ARM & HAMMER™ kan je alle kanten op. Met méér dan 100 hacks in en rond je huis is dit product op een eenvoudige, veilige én milieuvriendelijke manier te gebruiken. Van bakrecepten tot krokante aardappelen en van schoonmaken tot afwassen, met baking soda heb je eindeloze mogelijkheden.
Tip: kan je geen palmsuiker vinden? Vervang het door 1 el bruine suiker.
Serveertip: wil je de saté ayam serveren als recept voor het avondeten? Maak het compleet met wat groenten, rijst of nasi goreng.
Kipsaté, varkenssaté, in Indonesië zijn ze dol op saté spiesjes. Het gemarineerde en gegrilde vlees wordt aan stokjes gereigd en vervolgens geserveerd met, jawel, een romige pindasaus! De kruidige saus maken ze zelf, waardoor het nóg lekkerder wordt. Er zijn drie traditionele gerechten in Indonesië die je in het land kan vinden: Saté Ayam (kip), Saté Babi (varkensvlees) en Saté Kambing (geitenvlees). De marinade is in de basis ketjap manis, knoflook en eventueel sambal of andere specerijen. Alle drie de varianten worden geserveerd met pindasaus.
Wil je naast deze klassiekers eens variëren, omdat je bijvoorbeeld op zoek bent naar vegetarische recepten? Vervang dan de kip, varken of geit eens door tofu! Deze tofusaté met zelfgemaakte pindasaus is lekkere variant op de klassiekers. Serveer met basmatirijst om er een complete maaltijd van te maken. Of kies voor tempeh saté met zilvervliesrijst en sperziebonen. Tempeh is een bekende vleesvervanger die ook veel wordt gebruikt in de Aziatische keuken. Het zit boordevol eiwitten, vitamines en mineralen, denk aan ijzer, calcium en vitamine B2. Je kan er dus genoeg lekkere én gezonde recepten mee maken! Ook lekker: saté van jackfruit met zelfgemaakte pindasaus. Jackfruit is een tropische vrucht en is heerlijk zoet. Het vruchtvlees neemt gemakkelijk smaakmakers op, waardoor het ideaal is als vleesvervanger in diverse hartige gerechten, zoals saté!
Dit recept kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment