Taco’s met krokante avocado uit de airfryer

Airfryer recepten

Pulled Pork Uit De Airfryer

De airfryer wordt steeds populairder. Veel huishoudens hebben tegenwoordig ook een airfryer in huis staan. Maar wat maakt een airfryer zo bijzonder? Dat komt doordat de gerechten gegaard worden door lucht. Dat maakt de gerechten een stuk minder vet dan als je bijvoorbeeld een friteuse zou gebruiken. Door de hetelucht-techniek van de airfryer, worden je gerechten knapperig zoals met frituren, maar dan zonder het vet.  Wil jij eens wat vaker koken met de airfryer, en ben je op zoek naar lekkere recepten? Zoek dan niet verder, want op deze pagina geven wij je een aantal recepten die je kan bereiden in de airfryer. En de maat airfryer maakt niet uit: normaal, xl of xxl: de recepten zijn geschikt voor elke maat airfryer.

Makkelijke recepten uit de airfryer

Over het algemeen is koken met een airfryer niet heel ingewikkeld. Maar we begrijpen het dat je na een lange dag geen zin hebt in ingewikkelde recepten. Daarom hebben we hieronder een aantal makkelijke recepten uit de airfryer voor je verzameld. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere en simpele groente lasagne uit de airfryer? Heerlijk! Wil jij een nieuwe airfryer aanschaffen, maar nog geen idee welke? Bekijk hier de top 10 airfryers van Populair product voor inspiratie.

Eenpansgerechten uit de airfryer

In de airfryer kan je ook makkelijk eenpansgerechten maken. Zo stop je alle ingrediënten in de airfryer en heb je geen andere pannen meer nodig. Dat scheelt afwas en soms ook tijd! Benieuwd naar onze eenpansgerechten uit de airfryer? Bekijk ze hieronder, schaf een goede airfryer aan en maak de recepten zelf!

Brood en snacks bakken in de airfryer

Wist je dat je heel eenvoudig kunt bakken met de airfryer? Wij hebben een aantal leuke bakrecepten voor je op een rijtje gezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van breekbrood met mozzarella en zongedroogde tomaten uit de airfryer? En zo hebben we nog veel meer lekkere bakrecepten voor brood of hapjes uit de airfryer. Hieronder vind je al wat inspiratie.

Gezonde airfryer recepten met vlees of vis

Doordat gerechten uit de airfryer worden gegaard door lucht, maakt het de recepten een stuk minder vet. Maaltijden bereiden in de airfryer wordt dus een stuk aantrekkelijker, zo ook vlees of vis. Wat dacht je bijvoorbeeld van pulled pork uit de airfryer? Dit recept bewijst dat je vlees makkelijk kan bereiden in de airfryer. En de krokante kabeljauw frietjes is ook een heerlijk vis recept uit de airfryer. Bekijk hieronder nog meer airfryer recepten met vlees of vis.

Breekbrood Met Mozzarella En Zongedroogde Tomaten

Ontbijt of lunch koken met een airfryer

Een airfryer ontbijt of een airfryer lunch? Dat is zeker mogelijk! Koken met een airfryer doe je echt niet alleen voor het avondeten. De airfryer is een handig apparaat om snel en gezond ontbijt of lunch te bereiden. Maak bijvoorbeeld eens dit breekbrood met mozzarella en zongedroogde tomaten. Je kunt het vullen met alles wat je wilt of er juist voor kiezen om een ‘gewoon’ brood te maken. Door het gebruik van hete lucht in plaats van olie is het ook nog eens gezonder dan traditioneel frituren of bakken. Probeer eens wat nieuwe recepten uit en ontdek de veelzijdigheid van de airfryer!

Wat kun je allemaal in de airfryer maken?

De mogelijkheden met een airfryer zijn echt eindeloos! Je kunt er verschillende gerechten in bereiden. Denk aan frietjes, aardappelkroketjes, kippenvleugels, visfilets, kroketten en gehaktballetjes, maar ook groenten zoals courgette, paprika. Zelfs gebak en muffins kunnen in de airfryer. De airfryer biedt een gezondere manier om voedsel te frituren, zonder (veel) olie te gebruiken.

Hoe lang moet een airfryer gemiddeld voorverwarmen?

De tijd voor het voorverwarmen van de airfryer kan variëren. Ook afhankelijk van het model en merk. Over het algemeen duurt het gemiddeld 2 tot 3 minuten om een airfryer voor te verwarmen. Om de exacte tijd te weten is het raadzaam om de instructies van je airfyer te volgen.

Hoe maak je een airfryer goed schoon?

Voor het schoonmaken van de airfryer dient hij eerst afgekoeld te zijn. Verwijder daarna voorzichtig de mand en de lade. Week ze in warm water met afwasmiddel en reinig ze met een zachte borstel. Veeg de binnenkant van de airfryer zelf schoon met een vochtige doek. Droog alles goed af voordat je het weer in elkaar zet.

Airfryer maaltijd van de dag

Wil je een complete maaltijd bereiden uit de airfryer, maar weet je niet wat? Dan hebben wij de oplossing voor je: de airfryer maaltijd van de dag. Vandaag is dat de pangasiusfilet met notenkruidenkorst. Dit is een complete maaltijd uit de airfryer, makkelijker kan bijna niet. Smakelijk eten!

Populaire thema's & andere recept ideeën