Courgettesoep 2
Lifestyle

Zo maak je een smaakvolle courgettesoep

De zon laat zichzelf wat vaker zien en het is lente! Tijd voor heerlijke voorjaarsgroenten en -fruit. De courgette is een echte voorjaarsgroente waar je heel veel kanten mee op kan. Courgette heeft een milde, neutrale smaak die vaak wordt omschreven als lichtzoet en nootachtig. Een van de gerechten met courgette waar wij fan van zijn is de courgettesoep. Daarom delen we in deze blog de lekkerste courgettesoep recepten! 

Avocado Courgette Soep Met Feta

Courgettesoep recept

Courgettesoep zit boordevol vitamines en is super simpel om te maken. Een courgettesoep dient dan ook zeker als een goede maaltijdsoep voor tijdens de lunch of het avondeten. Dit courgettesoep recept kun je binnen een half uurtje bereiden om vervolgens te genieten van een heerlijke maaltijd. We combineren de courgette in deze soep met avocado met als resultaat een heerlijke frisse én romige soep. 

Courgettesoep met zalm

Vul de courgettesoep met spekjes of verse zalm! De gevulde courgettesoep met tomaten en warm gerookte zalm vormt een echte smaaksensatie die je niet kan weerstaan. Dip de lekkere verse stokbroodjes in de soep en smullen maar! Naast vers stokbrood kun je ook kiezen voor knoflookbrood, bruschetta of flammkuchen.

Courgette Broccolisoep Met Grove Mosterd En Oude Kaas Knoflook Croutons

Courgettesoep maken

Een courgettesoep is makkelijk om te maken en je hebt er maar een aantal ingrediënten voor nodig. Door het snijden van groenten, het gaarkoken in de bouillon en het pureren zet jij in een handomdraai een verse courgettesoep op tafel. Probeer eens de courgette-broccolisoep met zelfgemaakte oude kaas-knoflookcroutons. Een enorm smaakvolle en stevige soep! 

 

Lekkerste courgettesoep

Eindeloos variëren met de lekkerste courgettesoep recepten, dat kan zeker met dit heerlijke kommetje vol groenten! Voor een romige courgettesoep kun je de courgettesoep aftoppen met kookroom. Bewaar de soep in de koelkast in een afgesloten bakje om tot 2 dagen na de bereiding te kunnen genieten van de courgettesoep.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via