Biefstuksalade Met Gepofte Tomaatjes
Lifestyle

5x smaakvolle salade recepten

Salades: heerlijk als lunch, avondmaaltijd of bijgerecht. Je kan er werkelijk alle kanten mee op! Bovendien is variatie volop mogelijk met salade recepten. Kies voor een goedgevulde maaltijdsalade met vlees of vis of een lichtere variant met veel groenten. Kortom, de mogelijkheden zijn oneindig. Wij delen 5 verrassende salade recepten met jullie ter inspiratie.

Pastasalade met erwtjes en prosciutto

Pastasalade met erwtjes en prosciutto
In dit rijtje mag een pastasalade natuurlijk niet ontbreken. Deze variant maak je met fusilli pasta en zelfgemaakte romige pestosaus, lekker makkelijk en smaakvol. En het beste van allemaal? Deze salade zet je in 30 minuten op tafel!

Salade Niçoise

Salade niçoise met verse tonijn
In dit rijtje mag een pastasalade natuurlijk niet ontbreken. Deze variant maak je met farfalle en zelfgemaakte tonijn tataki, een bereidingswijze waarbij de vis kort wordt aangebakken. En het beste van allemaal? Deze salade zet je in een kwartiertje op tafel!

Noedelsalade met pindadressing

Noedelsalade met pindadressing
Deze noedelsalade is helemaal vegetarisch. Door de vele groenten in de salade en de zelfgemaakte pindadressing, krijgt het extra veel smaak. Heerlijk in combinatie met de mie, rode kool, Chinese kool en wortel julienne. Echt een feestje op je bord!

Biefstuksalade Met Gepofte Tomaatjes

Biefstuksalade met gepofte tomaatjes
Zin in een goedgevulde maaltijdsalade? Ga dan voor deze salade met biefstukpuntjes. Gecombineerd met gepofte tomaatjes en gegrilde paprika is dit een heerlijke salade voor in het weekend. Extra lekker met een glaasje wijn erbij.

Panzanella salade

Panzanella: simpel maar o zo lekker! Oorspronkelijk werd deze Italiaanse maaltijdsalade vooral gegeten door de armere bevolking in Toscane. Overgebleven brood, tomaat en andere restjes werden samengevoegd tot een goedgevulde salade. Wij maken de Panzanella met knapperig brood, frisse tomaat en een zelfgemaakte vinaigrette met Bertolli Extra vergine olijfolie originale en witte wijnazijn pinot grigio.

Wat is jouw favoriete salade recept?

Ga jij een van de bovenstaande recepten uitproberen? Voor de liefhebbers hebben wij nog veel meer salade recepten. Vis, vlees of vega: er is keuze genoeg voor iedereen. Voor ieder moment is er een perfecte salade te vinden!

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via