Salades: heerlijk als lunch, avondmaaltijd of bijgerecht. Je kan er werkelijk alle kanten mee op! Bovendien is variatie volop mogelijk met salade recepten. Kies voor een goedgevulde maaltijdsalade met vlees of vis of een lichtere variant met veel groenten. Kortom, de mogelijkheden zijn oneindig. Wij delen 5 verrassende salade recepten met jullie ter inspiratie.
Pastasalade met erwtjes en prosciutto
In dit rijtje mag een pastasalade natuurlijk niet ontbreken. Deze variant maak je met fusilli pasta en zelfgemaakte romige pestosaus, lekker makkelijk en smaakvol. En het beste van allemaal? Deze salade zet je in 30 minuten op tafel!
Salade niçoise met verse tonijn
In dit rijtje mag een pastasalade natuurlijk niet ontbreken. Deze variant maak je met farfalle en zelfgemaakte tonijn tataki, een bereidingswijze waarbij de vis kort wordt aangebakken. En het beste van allemaal? Deze salade zet je in een kwartiertje op tafel!
Noedelsalade met pindadressing
Deze noedelsalade is helemaal vegetarisch. Door de vele groenten in de salade en de zelfgemaakte pindadressing, krijgt het extra veel smaak. Heerlijk in combinatie met de mie, rode kool, Chinese kool en wortel julienne. Echt een feestje op je bord!
Biefstuksalade met gepofte tomaatjes
Zin in een goedgevulde maaltijdsalade? Ga dan voor deze salade met biefstukpuntjes. Gecombineerd met gepofte tomaatjes en gegrilde paprika is dit een heerlijke salade voor in het weekend. Extra lekker met een glaasje wijn erbij.
Panzanella: simpel maar o zo lekker! Oorspronkelijk werd deze Italiaanse maaltijdsalade vooral gegeten door de armere bevolking in Toscane. Overgebleven brood, tomaat en andere restjes werden samengevoegd tot een goedgevulde salade. Wij maken de Panzanella met knapperig brood, frisse tomaat en een zelfgemaakte vinaigrette met Bertolli Extra vergine olijfolie originale en witte wijnazijn pinot grigio.
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment