Pastasalade met erwtjes en prosciutto
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pastasalade met erwtjes en prosciutto

Pastasalade is ideaal voor warme zomerdagen, wanneer de zin om uitgebreid te koken ontbreekt. Deze pastasalade met erwtjes, prosciutto en een romige pestosaus is makkelijk en heel smaakvol. Nog wat Parmezaanse kaas over? Die past er ook heerlijk bij.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pastasalade met erwtjes en prosciutto

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Zet apart. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze goudbruin kleuren en zet apart in een schaaltje.
2
Kook de erwtjes gedurende 2 tot 3 min. en spoel ze daarna met koud water. Bak de prosciutto zonder olie in een koekenpan tot de plakjes krokant worden. Laat ze afkoelen en snijd of breek vervolgens in kleine stukjes.
3
Verhit daarna de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaatjes toe en bak tot ze wat zachter worden en het velletje los begint te laten. Schep regelmatig om.
4
Rasp de gele citroenschil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en zet apart ter garnering van de pasta. Pers ook het sap van de citroen uit.
5
Meng het citroensap met de pesto en ricotta en roer goed door. Meng de saus en de erwtjes door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en maak af met de gebakken tomaatjes en prosciutto. Pluk de blaadjes van het takje basilicum.
6
Garneer met pijnboompitjes, blaadjes basilicum en citroenrasp.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via