Deze typisch Italiaanse broodsalade vindt zijn oorsprong in het prachtige Toscane. Van origine een recept voor de arme bevolking, gemaakt van restjes oud brood en tomaat. Tegenwoordig een klassieke salade en nog lekkerder met deze olijfolie van goede kwaliteit.
Panzanella is een Toscaanse salade gemaakt van in blokjes gesneden oud brood, tomaten, uien en basilicum, op smaak gebracht met olijfolie en azijn. Het vegetarische recept wordt vaak geserveerd als voorgerecht of als bijgerecht bij gegrild vlees of een vegetarisch alternatief.
Gegrilde kip, vis of garnalen zijn heerlijke opties om te serveren met panzanella salade om het recept geschikt te maken als avondeten.
Bij een Italiaans gerecht schenk je natuurlijk deze karakteristieke Chianti Riserva van Vallaresso uit het Italiaanse Toscane. Deze houtgerijpte rode wijn is vol zwoel rood fruit, chocolade en specerijen. Proost!
Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment