Farfalle Salade Met Tonijn Tataki
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Farfalle salade met tonijn tataki

Tataki is een bereidingswijze waarbij tonijn kort wordt aangebakken. In deze salade combineer je tonijn tataki met farfalle en een zelfgemaakte sojasaus dressing. Dit heerlijke gerecht staat in een kwartiertje op tafel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept farfalle salade met tonijn tataki

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
15 min
1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd in blokjes. Snijd de rode ui in ringen, de paprika in blokjes en de tomaatjes doormidden.
2
Meng de witte en zwarte sesamzaadjes, leg deze op een bord en dip de tonijnsteak aan beide kanten in de sesamzaadjes. Verhit in een koekenpan de olie, bak de tonijnsteak in 3 min. aan op één kant, draai om en bak de steak 2 min. aan de andere kant.
3
Meng de sojasaus, witte wijnazijn en honing met elkaar. Meng de farfalle, avocado, rode ui, tomaatjes en paprika door elkaar. Snijd de tonijnsteak in plakjes en leg over de farfalle salade heen. Serveer de salade met de zelfgemaakte sojasaus dressing.

Wat is tataki van tonijn precies?

Tataki van tonijn is een Japans gerecht waarbij rauwe tonijn kort wordt gebakken of gegrild aan de buitenkant, terwijl de binnenkant nog rauw blijft. De tonijn wordt meestal gemarineerd in sojasaus, mirin en andere smaakmakers voordat het wordt bereid en geserveerd.

Welke wijn past bij tonijn tataki?

Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij tonijn tataki vanwege de frisse, lichte en fruitige smaak die goed samengaat met de verse tonijn en de Aziatische smaakmakers in de marinade. Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, kan ook een goede optie zijn.

Hoe lang kun je tataki van tonijn bewaren?

Tataki van tonijn is het beste als het onmiddellijk na bereiding wordt geconsumeerd. Als er restjes zijn, kun je ze maximaal één dag bewaren in de koelkast, mits ze goed zijn afgedekt en gekoeld. Het is belangrijk om rauwe vis zo snel mogelijk te consumeren om voedselvergiftiging te voorkomen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via