Meal preppen: tips en recepten
Lifestyle

Meal preppen: tips en recepten

Het komt steeds vaker voorbij op social media; meal preppen. Bakjes met eten voor een hele week. Het bespaart je flink wat tijd. Dit klink natuurlijk ideaal, maar is misschien wat veel om mee te beginnen. Want hoe kan je nou het beste meal preppen? Daar gaan wij je bij helpen met deze 3 tips!

1. Maak een planning

Kijk goed naar hoe je week ingedeeld is en plan hier je maaltijden omheen. Heb je ergens in de week een lange werkdag? Plan dan voor die dag een makkelijke maaltijd. Bedenk ook goed welke maaltijden je allemaal wilt voorbereiden. Je hoeft het niet te beperken tot avondeten. Ben je echt geen ochtendmens? Dan kan je ook prima je ontbijt voorbereiden.

2. Doe slim boodschappen

Maak aan de hand van je planning een boodschappenlijstje. Doe deze dan ook allemaal tegelijkertijd. Dit scheelt je door de week heen wat ritjes naar de supermarkt, wat uiteindelijk ook een hoop tijd bespaart. Ook bespaart het wat geld, omdat je minder snel in de verleiding komt om dingen te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt.

3. Hoe kan je het beste je eten bewaren?

Het goed bewaren van je eten is erg belangrijk. Het zou zonde zijn als je eten over de datum gaat. In de koelkast kan je een maaltijd 2 tot 3 dagen bewaren, mits het goed afgedekt is. Dit hoeft niet altijd met een deksel, een vershoudfolie’tje erover heen is ook goed. In de vriezer kan je het gerecht maximaal 3 maanden bewaren, dit kan echter niet voor elk gerecht. Plan dus goed wat je wanneer wil gaan eten.

Recepten

Naast avondeten kan je natuurlijk ook je ontbijt voorbereiden, maak bijvoorbeeld eens deze overnight oats met avocado, banaan en aardbeien. Of voor de lunch deze tonijn quinoa salad in a jar met vinaigrette. Voor een avondmaaltijd kan je makkelijk een pasta bereiden en invriezen voor een later moment. Probeer eens onze penne Puttanesca met broccoli en tonijn. Naast reguliere recepten hebben we twee heerlijke recepten die speciaal zijn gemaakt voor het meal preppen!

Meal preppen: tips en recepten

Burrito bowl 
Zeker voor in de avond is het handig om al iets klaar te hebben staan. Dit bespaart je een hoop tijd. Probeer eens deze burrito bowl. Je kan in één keer een hele voorraad maken en dit in de koelkast of vriezer bewaren. Zo heb je altijd een maaltijd in huis! Je hoeft het alleen op te warmen en je kan aan tafel.

Meal preppen: tips en recepten

Chocolate chips cookies 
Verse koekjes zijn natuurlijk heerlijk, maar je hebt wellicht geen zin om elke dag hiervoor in de keuken te staan. Nou zijn koekjes zijn perfect om van tevoren al voor te bereiden. Je maakt in een keer een grote voorraad aan deeg en je kan het perfect in koekjes porties invriezen! Dan hoef je alleen het deeg uit de vriezer te halen en in de oven te doen. Ideaal toch?!

Bereid deze lekker wrap alvast voor

Een ideaal gerecht om al eerder te maken voordat je het gaat eten zijn wraps. Deze zijn vaak makkelijk te bereiden en kun je in de koelkast goed bewaren, bijvoorbeeld deze wrap met kip.

Prep je meal en geniet later!

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via