Ingrediënten

25 stuks
Ingrediënten
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de boter in blokjes en doe samen met beide soorten suiker toe aan een mengkom. Mix op lage stand totdat de boter en suiker samen een geheel zijn. Mix 5 min. op hoge stand zodat de boter en suiker samen een romige massa vormen met een licht karamel-achtige kleur.
2
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Voeg de vanille, melk en ei toe aan het botermengsel en mix nog 1 min.
3
Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en kaneel boven een kom en schep met een spatel door het mengsel heen.
4
Hak de chocolade in stukjes. Dit mogen kleine en grote stukjes door elkaar zijn. Voeg toe aan het mengsel en roer goed door.
5
Schep met een kleine ijsschep of eetlepel kleine balletjes van het deeg. Leg een aantal balletjes (hoeveel je er wilt afbakken) op een met bakpapier beklede bakplaat. Let op: zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes (minimaal 5 cm). Schuif de bakplaat in de oven en bak voor 15 min. De randen moeten mooi goudbruin en krokant zijn. Laat afkoelen totdat de koekjes wat harder zijn.
6
Tip: plaats de overige deegballetjes die je niet gelijk afbakt in een diepvriesbakje. Je kunt de deegballetjes tot een maand in de vriezer bewaren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Soja
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Cuisine
Amerikaans
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via