Tonijn Quinoa Salad In A Jar Met Vinaigrette
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Tonijn quinoa ‘salad in a jar’ met vinaigrette

Salad in a Jar is een salade die is opgebouwd uit laagjes en wordt gemaakt in een potje (in het Engels ‘jar’). Het voordeel hiervan is dat je het gemakkelijk mee kunt nemen en onderweg kunt eten. Zonder dat je salade zompig wordt! De crux zit ‘m in het opbouwen van de tonijn quinoa salade. Als je begint met de dressing of vinaigrette en eindigt met de sla, heb je altijd een lekker vers smakende salade.

Voor deze salade combineer je verschillende lekkere ingrediënten tot een smakelijk geheel. De zachte, klassieke vinaigrette maakt het helemaal af.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept tonijn quinoa ‘salad in a jar’ met vinaigrette

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Meng de witte wijnazijn met de mosterd, kappertjes en honing. Klop de olijfolie erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.
2
Spoel de quinoa goed af met koud water en bereid volgens de instructies op de verpakking. Laat de quinoa afkoelen tot kamertemperatuur. Halveer de cherrytomaten en mozzarellabolletjes.
3
Vul de jar opeenvolgend met de vinaigrette, de mozzarella, de quinoa, de tonijn, de cherrytomaten en de ijsbergsla. Bewaar de jars tot gebruik in de koelkast. Even schudden voor gebruik!

Salad in a jar is een salade opgebouwd uit laagjes in een pot. Vaak is dit een weckpot. Door de tonijn quinoa salade op deze manier op te bouwen, ziet het er leuk uit. Belangrijker nog echter, is dat op deze manier de salade perfect met je mee kan. Bijvoorbeeld mee naar werk of naar je afspraak. De volgorde van het opbouwen van de salade zorgt er namelijk voor dat je salade niet zompig wordt en alles knapperig er vers blijft smaken. Net voor je gaat eten, schud je de pot en klaar is je maaltijd!

Tip: voor een vegetarische jar of een jar met kip: vervang de tonijn door vegetarische gegrilde stukjes of door gerookte kip.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via