Verwarm de oven voor op 180˚C. Schil de koolraap en snijd in vier gelijke delen. Snijd vervolgens in plakjes van 0,5 cm.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de koolraapschijfjes gedurende 5 min beetgaar. Giet daarna af.
3
Snijd de prei in halve ringen en zet apart. Vet een ovenschaal in met boter.
4
Smelt de rest van boter in een ander pannetje. Voeg hier de bloem aan toe. Laat het geheel 1 min. zachtjes garen. Voeg al roerende kookroom, water en tuinkruidenbouillon toe totdat er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal, gevolgd door de helft van de koolraapschijfjes. Verdeel 4 el saus over het geheel.
6
Verdeel de preiringen en hamblokjes over de schaal, gevolgd door de rest van de koolraapschijfjes. Top de ovenschotel af met een laag van de resterende aardappelschijfjes.
7
Giet de rest van de saus over het geheel en bestrooi met geraspte kaas.
8
Bak de ovenschotel in 30 tot 40 min. goudbruin in de oven en garneer met blaadjes peterselie.
Reacties
Plaats nieuwe reactie