Aardappelgratin Met Koolraap, Prei En Ham
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Aardappelgratin met hamblokjes en koolraap

Koolraap is een groente die je niet zo snel gebruikt, maar erg lekker is. Het heeft een lichtzoete koolsmaak en is het beste te vergelijken met een combinatie van knolselderij, koolrabi en bloemkool. Gebruik koolraap eens in deze makkelijke ovenschotel met ham.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept aardappelgratin met hamblokjes en koolraap

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
1u 5min
1
Verwarm de oven voor op 180˚C. Schil de koolraap en snijd in vier gelijke delen. Snijd vervolgens in plakjes van 0,5 cm.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de koolraapschijfjes gedurende 5 min beetgaar. Giet daarna af.
3
Snijd de prei in halve ringen en zet apart. Vet een ovenschaal in met boter.
4
Smelt de rest van boter in een ander pannetje. Voeg hier de bloem aan toe. Laat het geheel 1 min. zachtjes garen. Voeg al roerende kookroom, water en tuinkruidenbouillon toe totdat er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal, gevolgd door de helft van de koolraapschijfjes. Verdeel 4 el saus over het geheel.
6
Verdeel de preiringen en hamblokjes over de schaal, gevolgd door de rest van de koolraapschijfjes. Top de ovenschotel af met een laag van de resterende aardappelschijfjes.
7
Giet de rest van de saus over het geheel en bestrooi met geraspte kaas.
8
Bak de ovenschotel in 30 tot 40 min. goudbruin in de oven en garneer met blaadjes peterselie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij
  • Melk

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via