Ovenschotel Met Aardappelschijfjes En Pittig Gehakt 2
Lifestyle

Dit kan je doen met aardappelen

Voor veel mensen zijn aardappelen, groenten en vlees dagelijkse kost. Zo’n AVG’tje is natuurlijk lekker, maar je kan nog veel meer met aardappelen dan je denkt! Van gebakken aardappelen tot krokante aardappelen uit de oven en van pureren tot een stamppot (zoals stamppot boerenkool), wij laten je zien wat je allemaal kan doen met aardappelen!

Aardappel uit de oven

Eén van de lekkerste dingen zijn aardappelen uit de oven. Maak ze lekker knapperig wanneer je aan de slag gaat met hasselback aardappelen of kies voor één van de bekendste ovenschotels: aardappel anders. Heb je nog zoete aardappelen in huis liggen? Maak een van onze zoete aardappel recepten of maak zoete aardappel uit de oven, net zo lekker als gewone aardappeltjes uit de oven!

Aardappelgratin Met Koolraap, Prei En Ham

Aardappelgratin

Wanneer je aan de slag gaat met aardappelen uit de oven, kan je ook kiezen om een aardappelgratin te maken. Het is een lekker makkelijk ovengerecht waarbij aardappelen en room de hoofdrol spelen. Dit kan je aanvullen met groenten als prei of vlees als hamblokjes. Een aardappelgratin is ook perfect voor restjes groenten. Probeer één van onze lekkere aardappelgratin recepten en ervaar het zelf!

Er gaat niets boven een romige aardappelpuree. Maar hoe maak je aardappelpuree? Eigenlijk is het vrij simpel om aardappelpuree te maken! Met maar 3 ingrediënten tover je het al op tafel: kruimige aardappelen, roomboter en (warme) melk. Maak het jezelf gemakkelijk en volg een aardappelpuree recept. Kies bijvoorbeeld voor romige aardappelpuree met mascarpone of zoete aardappelpuree met een twist.

Banner Nieuwsbrief Mousline

Goulash met aardappelpuree

Goulash met aardappelpuree

Goulash is hét ultieme comfort food voor een koude dag. Voor dit heerlijke recept gebruik je de Mousline Aardappelpuree (voorheen Maggi), bereid uit 100% kwaliteitsaardappelen. De teelt van de aardappelen wordt zorgvuldig gecontroleerd om de beste aardappelen te verkrijgen. Het resultaat? Romige aardappelpuree waar je geen genoeg van krijgt!⁠

Aardappelen koken

Er gaat niets boven gekookte aardappelen! Het liefst aardappelen met een beetje jus eroverheen geschonken. Maar hoe lang moeten aardappels koken? Dat is per soort, formaat én smaak anders. De één houdt van een stevige bite, terwijl de ander meer van geprakte aardappelen houdt. Met gekookte aardappelen kan je in ieder geval een klassiek AVG’tje maken of een heerlijke stamppot.

Hoe lang aardappels koken?

Wanneer je aardappels gaat koken, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Wanneer je aardappelen in zijn geheel gaat koken, moeten ze zo’n 18 tot 20 minuten koken voor ze gaar zijn. Snijd je ze in kleinere stukken, dan is dit ongeveer 10-15 minuten. Hoe lang aardappels moeten koken ligt ook aan de soort aardappelen. Kruimige aardappelen zijn namelijk in 15-20 minuten gaar en extra kruimige aardappelen hebben zo’n 10 minuten nodig.

Hoeveel aardappelen per persoon?

Ga je aan de slag met aardappelen? Dan wil je vast en zeker weten hoeveel aardappelen je per persoon nodig hebt! Voor mannen en vrouwen van 19-50 jaar mag je 280 tot 350 gram ongekookte aardappelen aanhouden. Jonge kinderen en mensen boven de 50 jaar hebben iets minder nodig.

Aardappel ovenschotel

Wij zijn dol op een ovenschotel met aardappel! Het is de ideale maaltijd om lekker veel groenten in te verwerken. Je hebt allerlei soorten en maten van een aardappel ovenschotel. De aardappel kan lekker krokant worden gebakken, maar je aan ook gepofte aardappel uit de oven maken. Maak gepofte aardappel met kruimige aardappelen of ga voor gepofte zoete aardappel.

Biefstuk met champignonsaus en aardappelpartjes

Wist je dat…

  • … aardappelen na rijst en granen het derde belangrijkste voedselgewas is voor de mens wereldwijd?
  • … de aardappel familie is van de tomaat en aubergine? Deze groenten behoren samen met 2800 verschillende planten tot de nachtschadefamilie.
  • … aardappelen veel vitamine C bevatten? Let er wel op dat hoe langer je de aardappel bewaart, hoe meer vitamine C er verloren gaat!
  • … chips wordt gemaakt van aardappelen die niet langer dan 24 uur liggen? Anders komen er zwarte vlekjes op de chips! Ga aan de slag met deze groentechips of kies voor zoete aardappelchips.
  • … er wereldwijd zo’n 4000 aardappelrassen zijn? In België en Nederland zijn er 200 aardappelrassen te vinden, zoals de kruimige aardappel Frieslander en de vastkokende aardappel Opperdoezer.

Aardappel anders

Een lekkere variatie van een ovenschotel recept is de aardappel anders. Deze beroemde aardappel ovenschotel maak je heel gemakkelijk zonder zakjes en kant-en-klare saus. In dit recept kiezen we voor de smaak bacon en ui, aangevuld met bloemkool voor extra groenten.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via