Verwarm de oven voor op 180˚C. Schil de koolraap en snijd in vier gelijke delen. Snijd vervolgens in plakjes van een halve cm.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de koolraapschijfjes in 5 min beetgaar. Giet daarna af. Snijd ondertussen de prei in halve ringen en zet apart. Vet een ovenschaal in met boter.
3
Smelt de rest van de boter in een ander pannetje. Voeg hier de bloem aan toe. Laat het geheel 1 min. zachtjes garen. Voeg al roerende kookroom, water en tuinkruidenbouillonpoeder toe totdat er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal, gevolgd door de helft van de koolraapschijfjes. Verdeel hier 4 el saus overheen.
5
Verdeel vervolgens de preiringen en hamblokjes over de schaal, gevolgd door de rest van de koolraapschijfjes. Top de ovenschotel af met een laag van de resterende aardappelschijfjes.
6
Giet de resterende saus over het geheel en bestrooi met geraspte kaas. Bak de ovenschotel in 30 tot 40 min. goudbruin in de oven. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie en garneer met blaadjes peterselie.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.