Banana Bark
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Banana bark

De combinatie van pindakaas en banaan heeft zich al vaak bewezen. Voeg je daar nog hazelnoten en pure chocolade aan toe, dan heb je een fantastische snack in een gezonder jasje! Met maar 15 minuten van je tijd maak jij deze trending banana bark. Schuif voor 2 uur in de vriezer, breek hem in stukken en genieten maar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten

Recept banana bark

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 15min
Kookmodus
1
Smelt de pure chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is.
2
Hak de hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de bananen in plakjes en verdeel in een rechthoek over de plaat. Leg een stuk bakpapier op de bananen en druk met de achterkant van een glas voorzichtig aan. Verwijder het bakpapier en besmeer de bananen met de pindakaas. Strooi de gehakte hazelnoten over de pindakaas en verdeel daarna de gesmolten chocolade over de banana bark. Strijk glad met een vork en schuif voor 2 uur in de vriezer.
3
Garneer de banana bark met het zeezout en breek in stukken.

Lekker met banaan

Bananen zijn een van ‘s werelds meest geliefde en veelzijdige vruchten. Met hun zachte, romige textuur en zoete smaak zijn ze een favoriete keuze voor ontbijt, snacks en desserts over de hele wereld. Maar bananen zijn meer dan alleen lekker; ze hebben ook tal van gezondheidsvoordelen en spelen een belangrijke rol in de wereldvoedselvoorziening.

Een van de belangrijkste kenmerken van bananen is hun voedingswaarde. Ze zijn een uitstekende bron van essentiële voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine B6, kalium en voedingsvezels. Kalium, in het bijzonder, is belangrijk voor het reguleren van de bloeddruk en het behouden van een gezond hart. Bananen zijn ook een geweldige energiebron, dankzij hun koolhydraten en natuurlijke suikers. Dit maakt ze tot een ideale snack voor sporters of mensen die een snelle energieboost nodig hebben. Bovendien zijn bananen licht verteerbaar, wat ze geschikt maakt voor mensen van alle leeftijden, inclusief baby’s en ouderen.

Naast hun voedingswaarde hebben bananen ook een grote culinaire aantrekkingskracht. Ze kunnen rauw worden gegeten, toegevoegd worden aan ontbijtgranen of smoothies, in desserts zoals bananenbrood verwerkt worden, en zelfs gebakken of gegrild worden voor een heerlijke warme traktatie. Bananen zijn ook een belangrijk ingrediënt in veel traditionele gerechten in tropische en subtropische regio’s.

Meer recepten met banaan in de hoofdrol

Probeer naast deze heerlijke banana bark ook eens dit swirl bananenbrood, lekker met noten! Of wat dacht je van deze banaan-chocoladecake met pindakaas frosting? Lekker suikervrij! Alle banaan recepten vind je terug op Eatertainment.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via