Banaan Chocoladecake Met Pindakaas Frosting 0002 Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Banaan-chocoladecake met pindakaas frosting

Zin in iets zoets, maar met niet te veel suikers? Probeer dan deze banaan-chocoladecake met pindakaas frosting. Dit recept is volledig zonder toegevoegde suiker gemaakt. Dit maakt de cake een beter alternatief voor wanneer je toch zin hebt in iets lekkers.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

9 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept banaan-chocoladecake met pindakaas frosting

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
35 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed het bakblik met bakpapier.
2
Ontpit de dadels. Pureer de dadels samen met 2/3 van de banaan. Klop ondertussen de eieren los. Voeg de zonnebloemolie en de dadel-banaanpuree toe en mix goed door.
3
Meng in een aparte kom de bloem, amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout. Voeg het ei mengsel toe en spatel door elkaar.
4
Giet het beslag in de bakvorm en bak 30 tot 35 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen, haal de cake uit het blik en plaats het ondersteboven op een rooster. Dit maakt de cake iets platter. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
5
Klop ondertussen de roomkaas los. Voeg de pindakaas en vanille extract toe en roer goed door. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
6
Bestrijk de bovenkant van de cake met de pinkakaas frosting. Snijd de rest van de banaan in plakjes en verdeel over de frosting. Snijd de cake in 9 gelijke delen.

Tip: heb je overrijpe bananen in de fruitschaal liggen? Gooi ze niet weg, maar bewaar ze voor de puree in de cake! Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de cake zal worden. En dat zonder extra suiker toe te voegen!

Alles over bananen

Bananen zijn heerlijke vruchten die wereldwijd worden gegeten vanwege hun zoete smaak en voedingswaarde. Ze groeien in tropische regio’s, denk aan landen als Ecuador, de Filipijnen, Costa Rica en India, waar het klimaat lekker is voor de banaan. Deze landen bieden de ideale omstandigheden met hun warme weer en vochtige bodems, wat belangrijk is voor de groei van de bananen.

Deze heerlijke, gele vrucht kun je op allerlei manieren gebruiken. Ze kunnen vers gegeten worden als gezond tussendoortje, maar ook toegevoegd worden aan smoothies, ontbijtgranen, salades en zelfs gebak. Daarnaast worden ze gebruikt om jam, ijs en bananenchips te maken. En wist je dat bananen ook in hoofdgerechten worden verwerkt? Zoals in deze Braziliaanse bonensalade met spekjes, chorizo én banaan. Bananen bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals kalium, vitamine C en vezels, waardoor ze een voedzame keuze zijn. Geen wonder dus dat ze veel worden gegeten!

Het verschil tussen rijpe en overrijpe bananen zit in hun uiterlijk en smaak. Rijpe bananen hebben een gele schil met enkele bruine vlekken. Ze zijn stevig maar niet te hard, en hebben een zoete smaak. Overrijpe bananen hebben een donkerdere schil met veel bruine vlekken. Ze voelen zacht en soms papperig aan, en hebben een intens zoete smaak. Overrijpe bananen zijn perfect om te gebruiken in bakrecepten als een bananenbrood of in deze cake, maar ze zijn ook ideaal om te verwerken in pannenkoekenbeslag of als zoetmiddel in smoothies.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?