Swirl bananenbrood
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Swirl bananenbrood

Een bananenbrood met twee kleuren én gevuld met hazelnoten en dadels. Dit heerlijke bananenbrood is perfect als snack, tussendoortje of traktatie. Hij is bijna te mooi om op te eten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Swirl bananenbrood

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier. Ontpit de dadels en laat ze 5 min. weken in lauwwarm water.
2
Smelt de boter en voeg samen met de basterdsuiker toe in een kom. Mix met een handmixer of keukenmachine 1 min. op de laagste stand. Voeg al kloppend de melk, eieren en het vanille extract toe en mix 1 min. op middelhoge stand. Prak ¾ van de bananen en voeg toe. Mix 1 min. op de hoogste stand.
3
Spatel de bloem, het bakpoeder en een snufje zout door het beslag. Hak de hazelnoten grof en snijd de dadels in stukjes. Spatel door het beslag.
4
Verdeel het beslag in twee gelijke delen over twee kommen. Voeg aan de ene kom het cacaopoeder toe en spatel door het beslag.
5
Schep nu 1 el van het witte beslag in het midden van de cakevorm, gevolgd door 1 el van het bruine beslag in het midden van de cakevorm. Herhaal tot beide beslagkommen leeg zijn. Snijd de overige banaan over de lengte doormidden en leg met de binnenkant naar boven bovenop. Schuif het bananenbrood voor 45 min. in de oven. Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Zo maak jij je bananenbrood compleet!

Liggen er overrijpe bananen in de fruitmand? Gooi ze niet weg, maar maak er een lekker bananenbrood recept mee! Bananenbrood is dé manier om je oude bananen te gebruiken. Het zorgt ervoor dat je bananenbrood lekker smeuïg en zoet wordt, en je kan het aanvullen met verschillende ingrediënten om hem helemaal naar jouw wens te maken. Voeg bijvoorbeeld wat noten toe voor een knapperige bite en nootachtige smaak. Denk aan pecannoten, walnoten, amandelen of hazelnoten. Naast noten kan je ook gedroogd fruit toevoegen voor een natuurlijke zoete touch. Denk aan rozijnen, cranberries, dadels of abrikozen. Honing of ahornsiroop geven ook een natuurlijke zoete touch aan je bananenbrood.

Wil je je bananenbrood een hele andere smaak geven? Voeg dan specerijen toe! Zo is het lekker om wat kaneel toe te voegen aan je bananenbrood, maar kardemom kan ook een verrassende toevoeging zijn voor een warme smaak, net als gember. De toevoeging van chocolade is ook altijd een goed idee. Hak de chocolade naar keuze in stukjes en voeg als laatste toe aan het beslag. Wil je je bananenbrood wat smeuïger maken? Voeg een vleugje yoghurt of kwark toe. Dit geeft een lichte zuurheid aan je bananenbrood, maar is niet overheersend.

Het leuke van bananenbrood is dat je alle kanten op kan gaan met ingrediënten. Of je nu kiest voor de toevoeging van pure chocolade, wat kokosrasp on top of wil variëren in zaden en pitten, kies je favoriete ingrediënten en verwerk het in je bananenbrood. Naast bananenbrood kan je ook ervoor kiezen om met de overrijpe bananen deze bananenbroodwafels of bananenbroodmuffins te maken. Verrassend en lekker voor bijvoorbeeld een ontbijt op bed!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?