Een bananenbrood met twee kleuren én gevuld met hazelnoten en dadels. Dit heerlijke bananenbrood is perfect als snack, tussendoortje of traktatie. Hij is bijna te mooi om op te eten!
Liggen er overrijpe bananen in de fruitmand? Gooi ze niet weg, maar maak er een lekker bananenbrood recept mee! Bananenbrood is dé manier om je oude bananen te gebruiken. Het zorgt ervoor dat je bananenbrood lekker smeuïg en zoet wordt, en je kan het aanvullen met verschillende ingrediënten om hem helemaal naar jouw wens te maken. Voeg bijvoorbeeld wat noten toe voor een knapperige bite en nootachtige smaak. Denk aan pecannoten, walnoten, amandelen of hazelnoten. Naast noten kan je ook gedroogd fruit toevoegen voor een natuurlijke zoete touch. Denk aan rozijnen, cranberries, dadels of abrikozen. Honing of ahornsiroop geven ook een natuurlijke zoete touch aan je bananenbrood.
Wil je je bananenbrood een hele andere smaak geven? Voeg dan specerijen toe! Zo is het lekker om wat kaneel toe te voegen aan je bananenbrood, maar kardemom kan ook een verrassende toevoeging zijn voor een warme smaak, net als gember. De toevoeging van chocolade is ook altijd een goed idee. Hak de chocolade naar keuze in stukjes en voeg als laatste toe aan het beslag. Wil je je bananenbrood wat smeuïger maken? Voeg een vleugje yoghurt of kwark toe. Dit geeft een lichte zuurheid aan je bananenbrood, maar is niet overheersend.
Het leuke van bananenbrood is dat je alle kanten op kan gaan met ingrediënten. Of je nu kiest voor de toevoeging van pure chocolade, wat kokosrasp on top of wil variëren in zaden en pitten, kies je favoriete ingrediënten en verwerk het in je bananenbrood. Naast bananenbrood kan je ook ervoor kiezen om met de overrijpe bananen deze bananenbroodwafels of bananenbroodmuffins te maken. Verrassend en lekker voor bijvoorbeeld een ontbijt op bed!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment