Een bananen crème brûlée? Jazeker! Deze tropische twist op de klassieke Franse lekkernij is verrassend en ziet er feestelijk uit. We serveren de crème brûlée namelijk in een uitgeholde banaan en werken het af met een krokant suikerlaagje. Makkelijk om te maken én superlekker.
Eén van de meest gegeten fruitsoorten in Nederland is banaan. Niet zo gek dat één op de 5 Nederlanders elke dag een banaantje pakt als tussendoortje. Het is lekker om ze zo uit het vuistje te eten, maar je kan er meer mee dan je denkt! Daarom zetten wij de meest verrassende en lekkere recepten met banaan voor je op een rijtje.
Zo is deze bananen crème brûlée een van de verrassende recepten die niet mag ontbreken in de lijst. We gebruiken in dit makkelijke recept de complete banaan. De schil is het ‘bootje’ die we vullen met een romige bananen custard en aftoppen met een krokant laagje suiker. Of wat dacht je van deze sticky toffee cake? De cake maken we van overrijpe bananen en overgieten we met een stroperig toffeesausje, wat verslavend lekker is. Serveer met een bolletje vanille-ijs en het dessert is klaar.
Verder kan je tal van heerlijke tussendoortjes maken met bananen. Een klassieker is natuurlijk een bananenbrood, maar wat dacht je van zelfgemaakte bananenchips met kaneel? Dit snackje van bananenchips met kaneel maken we compleet met rozijnen en kokosrasp. Zo is de smaak nét even wat anders en lekker tropisch. Liever een gezond recept? Ga dan voor banaan-havermout muffins. Je kan ze overal mee naartoe nemen en het is een voedzaam tussendoortje wat ook goed vult. Na 10 minuten bereiden schuif je ze nog voor 15 minuten in de oven en hoppa, ze zijn klaar!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment