Bananen crème brûlée
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bananen crème brûlée

Een bananen crème brûlée? Jazeker! Deze tropische twist op de klassieke Franse lekkernij is verrassend en ziet er feestelijk uit. We serveren de crème brûlée namelijk in een uitgeholde banaan en werken het af met een krokant suikerlaagje. Makkelijk om te maken én superlekker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Bananen crème brûlée

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 15min
Kookmodus
1
Halveer de bananen in de lengte en hol voorzichtig uit met een lepel. Houd de schillen intact en leg opzij. Prak het vruchtvlees fijn.
2
Verwarm de melk en slagroom in een steelpan tot net tegen de kook aan. Haal van het vuur.
3
Klop de eidooiers, het ei, ½ van de suiker en het vanille-extract luchtig in een kom. Voeg al roerend toe aan de warme melk. Blijf roeren totdat de custard indikt. Voeg de geprakte banaan toe. Roer goed door tot een egale custard. Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
4
Vul de schillen van de banaan met de bananen custard. Bestrooi de bovenkant van de custard met een dun laagje van de overige suiker en brand met een keukenbrander tot een krokant suikerlaagje. Garneer met frambozen en een blaadje munt. Serveer direct.

Verrassende recepten met banaan

Eén van de meest gegeten fruitsoorten in Nederland is banaan. Niet zo gek dat één op de 5 Nederlanders elke dag een banaantje pakt als tussendoortje. Het is lekker om ze zo uit het vuistje te eten, maar je kan er meer mee dan je denkt! Daarom zetten wij de meest verrassende en lekkere recepten met banaan voor je op een rijtje.

Zo is deze bananen crème brûlée een van de verrassende recepten die niet mag ontbreken in de lijst. We gebruiken in dit makkelijke recept de complete banaan. De schil is het ‘bootje’ die we vullen met een romige bananen custard en aftoppen met een krokant laagje suiker. Of wat dacht je van deze sticky toffee cake? De cake maken we van overrijpe bananen en overgieten we met een stroperig toffeesausje, wat verslavend lekker is. Serveer met een bolletje vanille-ijs en het dessert is klaar.

Verder kan je tal van heerlijke tussendoortjes maken met bananen. Een klassieker is natuurlijk een bananenbrood, maar wat dacht je van zelfgemaakte bananenchips met kaneel? Dit snackje van bananenchips met kaneel maken we compleet met rozijnen en kokosrasp. Zo is de smaak nét even wat anders en lekker tropisch. Liever een gezond recept? Ga dan voor banaan-havermout muffins. Je kan ze overal mee naartoe nemen en het is een voedzaam tussendoortje wat ook goed vult. Na 10 minuten bereiden schuif je ze nog voor 15 minuten in de oven en hoppa, ze zijn klaar!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via