Halveer de bananen in de lengte en hol voorzichtig uit met een lepel. Houd de schillen intact en leg opzij. Prak het vruchtvlees fijn.
2
Verwarm de melk en slagroom in een steelpan tot net tegen de kook aan. Haal van het vuur.
3
Klop de eidooiers, het ei, ½ van de suiker en het vanille-extract luchtig in een kom. Voeg al roerend toe aan de warme melk. Blijf roeren totdat de custard indikt. Voeg de geprakte banaan toe. Roer goed door tot een egale custard. Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
4
Vul de schillen van de banaan met de bananen custard. Bestrooi de bovenkant van de custard met een dun laagje van de overige suiker en brand met een keukenbrander tot een krokant suikerlaagje. Garneer met frambozen en een blaadje munt. Serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.