Havermout Banaan Muffins
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Banaan-havermout muffins

Gezonde baksels zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook handig als voedzaam tussendoortje om overal mee naartoe te nemen. Deze havermout-banaan muffins zijn puur genot bij elke hap. Na 10 minuten schuif je ze al in de oven en na 15 minuten bakken zijn ze al klaar! Wel even laten afkoelen voordat je de muffins uit de vorm haalt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept banaan-havermout muffins

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C en vet de muffinvorm in met de roomboter.
2
Mix in een blender (of met een staafmixer) de bananen samen met de havermout, ongezoete amandelmelk, cacao, kristalsuiker, eieren en het bakpoeder tot een glad beslag.
3
Hak de walnoten grof en spatel de helft samen met de helft van de chocolate chips door het beslag.
4
Verdeel het beslag over de muffinvorm en top af met de overige walnoten en chocolate chips. Bak 15 min. in de oven en laat helemaal afkoelen alvorens ze uit de vorm te halen.

Lekker voedzaam: havermout

Havermout is een voedzaam graanproduct dat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen als een gezond en veelzijdig ontbijt. Het wordt gemaakt van haver, een graansoort die al eeuwenlang wordt verbouwd en gewaardeerd om zijn voedingswaarde. Havermout is niet alleen lekker, maar het zit ook boordevol gezondheidsvoordelen.

Havermout staat bekend om zijn indrukwekkende voedingsprofiel. Het bevat complexe koolhydraten, vezels, eiwitten en diverse belangrijke voedingsstoffen, waaronder magnesium, ijzer, en vitamine B1. Wat havermout echt onderscheidt, is zijn hoge gehalte aan oplosbare vezels, met name bètaglucaan. Deze vezels hebben bewezen cholesterol te verlagen, de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en een gezond spijsverteringssysteem te ondersteunen.

Meer recepten met havermout

Naast deze heerlijke havermout-banaan muffins zijn er veel meer andere mogelijkheden om havermout te verwerken in je favoriete gerechten! Gebruik havermout bijvoorbeeld voor een bodem van een taart, zoals deze frisse ontbijttaart. Zo is je taart extra voedzaam en ook nog eens glutenvrij. Havermout is ook makkelijk te gebruiken in een crumble, zoals in dit apple crumble ontbijtje. Op zoek naar een tussendoortje met havermout? Zoek niet verder, maak deze havermout bonbons! In drie verschillende smaken met pure chocolade, witte chocolade, ruby chocolade en als toppings pistachenoten, gevriesdroogd rood fruit en kokossnippers. Of probeer eens een bananenbrood te maken met havermout. Daar kun je echt van genieten!

Deze havermoutrecepten zijn slechts het begin. Havermout is uiterst veelzijdig en kan worden gebruikt in smoothies, pannenkoeken, energierepen en nog veel meer. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de heerlijke, gezonde gerechten die je met havermout kunt maken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?