Op zoek naar een makkelijk dessert waarvoor je maar weinig ingrediënten nodig hebt? Deze bastognemousse met karamelsaus is de oplossing! De bereiding van het toetje is al binnen 15 minuten gebeurd, waarna je de glazen een uur laat opstijven in de koelkast. Dit toetje kan je dus heel gemakkelijk van tevoren klaarmaken. Ideaal!
We kennen het allemaal wel: de blauw met gele verpakking van de bastognekoeken uit de supermarkt. Deze heerlijk zoete kandijkoeken worden gemaakt van zelfrijzend bakmeel, eidooier, suiker, boter, kandijstroop, kaneel en kruidnagel. Een smaakbommetje in een koekje! De koeken komen oorspronkelijk uit België en bestaan inmiddels al meer dan 70 jaar. Wat een feestje dat we al zo lang van deze koekjes kunnen genieten!
Uit het vuistje zijn ze al enorm lekker bij de koffie of thee of gewoon, voor tussendoor. Maar je maakt er ook de lekkerste zoete desserts, taarten en andere gebakjes mee. Gebruik het als taartbodem voor een cheesecake of voor monchoutaart, maar ook in combinatie met een lekkere mousse of in een cupcake is het ontzettend lekker.
Bastognekoeken zijn ontzettend geschikt om heerlijke, zoete recepten mee te maken. Tegen een lekker dessert of een heerlijk tussendoortje met bastognekoek kan niets op! Deze kwarktaart bites met citroen en witte chocolade zijn net mini cheesecakes. Perfect voor wanneer je zin hebt in iets lekkers, maar niet te machtig of te groot. Chocoladeliefhebber? Dan is arretjescake echt iets voor jou! Verwerk er bastognekoeken in voor een lekkere crunch en jouw tussendoortje is compleet. Heerlijk voor bij de koffie, maar ook met een bol ijs als dessert. Een bastogne boterkoek mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. De boterkoek is lekker smeuïg en licht knapperig en de bastognekoeken voegen een enorm lekkere touch toe aan de boterkoek. Iets wat je zeker moet proberen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment