Bastogne_boterkoek
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Bastogne boterkoek

Traditionele Hollandse boterkoek is een echte klassieker. Lekker bij de koffie of thee en doet het vaak goed bij visite. Deze variant met Bastogne maakt ‘m net even wat spannender. Leuk om in het weekend te maken en óók de rest van de week van te smullen!

Mijn menu planner

Ingrediënten

16 stuks
Ingrediënten

Recept bastogne boterkoek

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 180ºC en vet een bakvorm in met een klein hoeveelheid roomboter.
2
Meng de bloem, suiker en zout in een kom. Zorg dat de resterende roomboter op kamertemperatuur is. Voeg de overige roomboter en 1 ei toe en meng met je handen tot een dik beslag. Breek de bastognekoeken in grove stukken en meng door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm.
3
Kluts het andere ei en smeer met een kwastje de bovenkant van de boterkoek hiermee in. Bak de boterkoek 25 min. in de oven. Laat de boterkoek afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

J
Joke
Hoe groot moet de vorm zijn
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi Joke, 30cm bij 20cm ongeveer. Maar je kunt ook een iets grotere of iets kleinere gebruiken of bijvoorbeeld een vierkante bakvorm van 24cm bij 24cm. Veel bakplezier! Sebastiaan van Eatertainment
P
Petra
Ha Sebastiaan, ook lekker om wat gehakte noten en speculaaskruiden door het beslag te roeren.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Petra, dat klinkt heerlijk, goeie tip!
J
Janna
Hoeveel graden moet de oven?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Janna, de heteluchtoven mag op 180 graden :)

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via