Arretjescake Met Bastogne
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Arretjescake met bastogne

Arretjescake, een oer-Hollandse klassieker. Maar heb jij dit heerlijk zoete gerecht al wel eens gemaakt met bastogne koeken? Hierdoor wordt de smaak wat kruidiger met een lichte touch van karamel. Van deze cake kun je gegarandeerd niet afblijven!

Mijn menu planner

Ingrediënten

11 stuks
Ingrediënten

Recept arretjescake met bastogne

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 30min
1
Bekleed een cakvorm met bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laagje kokend water.
2
Smelt de boter in een ander pannetje samen met de basterdsuiker. Roer vervolgens het cacaopoeder erdoorheen.
3
Meng de gesmolten chocolade met het botermengsel en roer circa 5 min. goed door totdat het geheel iets afgekoeld is.
4
Breek de bastogne koeken in stukjes en meng door het boter-chocolademengsel.
5
Schep het geheel in de bakvorm en beweeg even met de vorm zodat het mengsel zich evenredig verdeeld. Laat 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd vervolgens in plakken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja
  • Ei

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via