Arretjescake, een oer-Hollandse klassieker. Maar heb jij dit heerlijk zoete gerecht al wel eens gemaakt met bastogne koeken? Hierdoor wordt de smaak wat kruidiger met een lichte touch van karamel. Van deze cake kun je gegarandeerd niet afblijven!
Tip: Je kunt de chocolade ook gemakkelijk smelten in de magnetron.
Arretjescake moet je laten opstijven in de koelkast. Wanneer je klaar bent met de voorbereidingen dek het dan af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Arretjescake bewaren hangt ervan af of je ei hebt gebruikt in je recept. Is dit wel zo, bewaar de cake dan maximaal 2 dagen in de koelkast. Heb je de cake zonder ei gemaakt, dan kun je hem 3 tot 5 dagen bewaren.
Er zijn verschillende verhalen over waar de naam ‘arretjescake’ vandaan komt. Een van de verhalen is dat de naam is afgeleid van het Franse woord ‘arrêté’, wat ‘gestold’ of ‘vast’ betekent. Dit zou verwijzen naar de manier waarop de cake opstijft in de koelkast. Een ander verhaal gaat over een man die zijn vrouw vroeg om een chocoladecake te maken, maar ze had geen oven. In plaats daarvan maakte ze een cake die niet gebakken hoefde te worden en deze noemde ze ‘arretjescake’.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment