Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Brownie van pure chocolade met amandelen en kersen

De perfecte brownie; een knapperige buitenkant met een heerlijke smeuïge binnenkant. Deze feestelijke pure chocoladebrownie met amandelen wordt afgetopt met kersen. Supermakkelijk te maken en heerlijk voor bij de koffie of thee, maar natuurlijk ook gewoon als dessert.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

9 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept brownie van pure chocolade met amandelen en kersen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de boter en de pure chocolade apart van elkaar au bain-marie.
2
Mix de eieren en suiker tot een luchtig schuim met een handmixer. Voeg hier boter, zout, vanille extract, bloem en bakpoeder aan toe. Schep ¼ van het beslag in een kommetje en zet dit apart.
3
Meng bij de rest van het beslag de gesmolten chocolade en het cacaopoeder.
4
Giet het chocoladebeslag in een met bakpapier beklede bakblik. Strooi de amandelen over het beslag en strijk dit glad. Giet vervolgens het apart gezette deel van het beslag over de amandelen. Bak de brownie 35 tot 45 min. in het midden van de oven.
5
Check met een satéprikker of de brownie gaar is. De brownie mag in het midden nog een beetje nat zijn met de zijkanten helemaal gaar en krokant.
6
Laat de brownie afkoelen en top deze vervolgens af met de kersen taartvulling. Snijd de brownie in 9 vierkante blokjes.

Wanneer is een brownie gaar?

Om te controleren of een brownie gaar is, kun je een tandenstoker in het midden van de brownie steken. Als de tandenstoker er schoon uitkomt, zonder beslag eraan te kleven, dan is de brownie gaar. Als er nog beslag aan de tandenstoker blijft kleven, dan moet de brownie nog wat langer in de oven blijven. Het is belangrijk om de brownie niet te lang te bakken, anders wordt hij droog en taai.

Hoe en hoe lang kun je een brownie bewaren?

Brownies kun je het beste bewaren in een afgesloten trommel, zorg dat dit luchtdicht is. Ook kun je de brownies nog extra verpakken in aluminiumfolie. Op de manier weet je zeker dat ze goed blijven en kun je er tot een week later nog steeds van genieten!

Hoe lang moet een brownie in de oven?

In ons recept bakken wij de brownie 35 tot 45 minuten in de oven. Wanneer je brownies maakt uit een pak is het van belang dat je de instructies volgt zoals aangegeven op het pak. Ook kun je zelf in de gaten houden wanneer ze gaar zijn.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via