De perfecte brownie; een knapperige buitenkant met een heerlijke smeuïge binnenkant. Deze feestelijke pure chocoladebrownie met amandelen wordt afgetopt met kersen. Supermakkelijk te maken en heerlijk voor bij de koffie of thee, maar natuurlijk ook gewoon als dessert.
Om te controleren of een brownie gaar is, kun je een tandenstoker in het midden van de brownie steken. Als de tandenstoker er schoon uitkomt, zonder beslag eraan te kleven, dan is de brownie gaar. Als er nog beslag aan de tandenstoker blijft kleven, dan moet de brownie nog wat langer in de oven blijven. Het is belangrijk om de brownie niet te lang te bakken, anders wordt hij droog en taai.
Brownies kun je het beste bewaren in een afgesloten trommel, zorg dat dit luchtdicht is. Ook kun je de brownies nog extra verpakken in aluminiumfolie. Op de manier weet je zeker dat ze goed blijven en kun je er tot een week later nog steeds van genieten!
In ons recept bakken wij de brownie 35 tot 45 minuten in de oven. Wanneer je brownies maakt uit een pak is het van belang dat je de instructies volgt zoals aangegeven op het pak. Ook kun je zelf in de gaten houden wanneer ze gaar zijn.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment