Skillet Brownies Uit De Pan2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Skillet speculoos brownies uit de pan

Stel je voor: zachte, smeuïge brownies, afgetopt met speculoospasta en speculoos crumble. Dat klinkt toch als iets waar je direct zin in hebt? Deze skillet speculoos brownies maak je gemakkelijk in de pan: ideaal voor een snelle zoete traktatie!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Skillet speculoos brownies uit de pan

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Smelt de chocolade samen met de melk au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Klop de eieren door het afgekoelde chocolademengsel.
2
Meng in een aparte kom de tarwebloem, kristalsuiker, cacaopoeder en bakpoeder. Voeg toe aan het natte mengsel en roer tot een egaal beslag. Spatel de chocolate chips erdoor.
3
Verwarm een koekenpan met dikke bodem op laag vuur. Vet de koekenpan in met de roomboter en giet het beslag in de pan. Dek de pan af met een deksel en bak op middelhoog vuur in ca. 10-12 min. tot de bovenkant net gestold is en de binnenkant smeuïg.
4
Verdeel de speculoospasta in delen over de brownie. Verkruimel de speculoos koekjes en bestrooi over de skillet brownies. Serveer warm.

Smeuïg, smaakvol en altijd een goed idee: brownies!

Of je nu een volle buik hebt na het diner of niet, er is altijd ruimte voor een stukje brownie. Zo’n smeuïge brownie die flink blijft plakken in de mond en vol met chocolade zit. Wij zijn er dol op! Je kan natuurlijk kiezen voor de klassieke brownie met een licht crunchy buitenkant en een smeuïge binnenkant, maar je kan ook een verrassende twist maken. Zo gaan we in dit recept voor een combinatie van brownie met speculoos. De speculoospasta en speculoos crumble komen boven op de brownie met pure chocolade en pure chocolate chips. Ook zeker het proberen waard: banoffee brownies. De brownies combineren fudgy chocolade met knapperige walnoten, zoete banaan en een smeuïge swirl van bebogeen karamelsaus. Klinkt lekker, en dat is het ook zeker!

Heb je wel zin in brownies, maar geen zin om te wachten tot het klaar is met bakken? Maak dan een brownie mugcake. In 10 minuten geniet je namelijk al van deze lekkernij. Perfect voor wanneer je lijf schreeuwt om zoet! Mocht je wel genoeg tijd hebben om te bakken, dan raden we deze brownie van pure chocolade met amandelen en kersen aan. Met een knapperige buitenkant afgetopt met zoete kersen en een smeuïge binnenkant van pure chocolade met amandelen is dit een feestelijke lekkernij voor bij de koffie of thee, en is ook zeker geschikt als dessert. Benieuwd naar nog meer van onze goddelijke brownie recepten? Je vindt ze allemaal op Eatertainment! Kies je favoriete recept, haal alle ingrediënten in huis en ga vandaag nog aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?