Print opties

Sluiten

Brownie van pure chocolade met amandelen en kersen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

9 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de boter en de pure chocolade apart van elkaar au bain-marie.
2
Mix de eieren en suiker tot een luchtig schuim met een handmixer. Voeg hier boter, zout, vanille extract, bloem en bakpoeder aan toe. Schep ¼ van het beslag in een kommetje en zet dit apart.
3
Meng bij de rest van het beslag de gesmolten chocolade en het cacaopoeder.
4
Giet het chocoladebeslag in een met bakpapier beklede bakblik. Strooi de amandelen over het beslag en strijk dit glad. Giet vervolgens het apart gezette deel van het beslag over de amandelen. Bak de brownie 35 tot 45 min. in het midden van de oven.
5
Check met een satéprikker of de brownie gaar is. De brownie mag in het midden nog een beetje nat zijn met de zijkanten helemaal gaar en krokant.
6
Laat de brownie afkoelen en top deze vervolgens af met de kersen taartvulling. Snijd de brownie in 9 vierkante blokjes.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.