Bulletproof Koffie 1
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bulletproof koffie

Bulletproof koffie is een koffie met roomboter en kokosolie. Dit koffierecept is bedacht door Dave Asprey, de grondlegger van het Bulletproof Dieet. Het recept is bedoeld ter vervanging van je ontbijt. Ga jij deze speciale koffie proberen?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept bulletproof koffie

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
Kookmodus
1
Bereid de koffie volgens aanwijzingen op de verpakking en voeg de koffie toe in de blender.
2
Smelt de roomboter en kokosolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg toe aan de koffie en mix.
3
Serveer de bulletproof koffie in een glas of kop.

Wat is bulletproof koffie

Bulletproof koffie, ook wel bekend als ‘Bulletproof Coffee’ of ‘BPC’, is een populaire drank die bestaat uit drie hoofdingrediënten: koffie, grasgevoerde ongezouten boter en medium-chain triglyceride (MCT) olie. De term is in zwang gebracht door Dave Asprey, de bedenker van het Bulletproof Diet.

Het concept achter Bulletproof koffie is om een energierijke, verzadigende drank te bieden die de mentale helderheid en focus zou kunnen verbeteren. De basisreceptuur omvat hoogwaardige, vers gezette koffie, grasgevoerde ongezouten boter, en MCT-olie, vaak afkomstig van kokosolie.

Aanhangers van Bulletproof koffie beweren dat het zorgt voor langdurige energie, mentale alertheid bevordert en helpt bij gewichtsbeheersing. Het is echter belangrijk op te merken dat terwijl sommige mensen de smaak en voordelen waarderen, anderen het mogelijk te rijk vinden of de voorkeur geven aan andere soorten koffiebereidingen.

Hoe maak je bulletproof koffie?

Voor de bereiding brouw je eerst een kop koffie van hoge kwaliteit. Vervolgens voeg je 1-2 eetlepels grasgevoerde ongezouten boter toe en 1-2 eetlepels MCT-olie. Dit mengsel wordt daarna gemixt totdat er een schuimige en romige consistentie ontstaat, wat met een blender of een handmatige staafmixer gedaan kan worden.

Hoeveel bulletproof koffie per dag?

De aanbevolen consumptie van Bulletproof koffie varieert, maar één kopje per dag wordt vaak als een redelijke hoeveelheid beschouwd. Het is essentieel om te onthouden dat Bulletproof koffie rijk is aan calorieën door de toegevoegde boter en MCT-olie, dus matiging is belangrijk om voedingsbalans te behouden en overmatige calorie-inname te voorkomen.

Wil je naast deze bulletproof koffie vaker variëren met koffies? Ontdek alle koffie recepten op Eatertainment en ga zelf aan de slag!

Meer ontbijt inspiratie

Kies je toch liever voor een uitgebreid ontbijt? Voor de echte pannenkoeken liefhebbers zijn er eindeloos veel variaties. Van zoete tot hartige pannenkoeken. Bekijk alle pannenkoeken recepten en ontdek jouw favoriet!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via