In samenwerking met:
Champagne MonChoutaart
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Champagne MonChoutaart

Een knallende afsluiter voor het kerstdiner of voor oudejaarsdag: champagne MonChoutaart! Met de smaak van champagne, frisse frambozenjam en grove schotsen witte chocolade zet jij een waar spektakel op tafel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept champagne monchoutaart

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 25min
Kookmodus
1
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
2
Smelt de boter in een pan. Neem van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix erdoor. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan. Zet de vorm ca. 10 min. in de koelkast.
3
Klop ondertussen de MonChou met een mixer met garde op de hoogste stand in 1 min. glad. Voeg de champagne en de taartmix toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa.
4
Voeg de slagroom toe en klop dit met de mixer op de middelste stand in 2 min. tot een egale massa.
5
Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
6
Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de chocolade gesmolten is. Verdeel over een grote met bakpapier beklede plaat. Smeer dun uit met een (palet)mes en laat 20 min. uitharden in de koelkast.
7
Haal de taart uit de springvorm. Breek de witte chocolade in grove schotsen en steek speels in de taart. Garneer met de frambozenjam.

Tip: voor een extra feestelijk gevoel top je de taart vlak voor het serveren af met wat poedersuiker en steek je er vervolgens enkele vuurwerksterretjes in.

Aan de slag met MonChou

MonChou is een heerlijk romige en frisse kaas die oorspronkelijk uit Nederland komt. Deze zachte, verse kaas heeft een milde en lichtzure smaak, waardoor hij veelzijdig in de keuken kan worden toegepast. MonChou wordt vaak gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten en wordt dan ook veel gebruikt in heerlijke gerechten.

Een van de meest populaire toepassingen van MonChou is als ingrediënt in cheesecake. De zijdezachte textuur en subtiele smaak van deze kaas maken het een perfecte keuze voor het maken van romige, weelderige cheesecake. MonChou wordt meestal gemengd met andere ingrediënten zoals suiker, eieren en vanille-extract om een heerlijke, gladde vulling te creëren. Deze vulling wordt vervolgens in een kruimelbodem gegoten en gebakken tot in de perfectie. Het resultaat is een heerlijk dessert dat geliefd is bij velen. Meer cheesecake recepten vind je op Eatertainment! Naast cheesecake kan je MonChou ook gebruiken in taartjes, zoals deze mini-taartjes met limoen & karamel-zeezout. Heerlijk om uit te delen of te serveren bij een (kerst)feestje!

Naast cheesecake wordt MonChou ook vaak gebruikt als basis voor verschillende dips en sauzen. De zachte textuur van de kaas maakt het eenvoudig om te mengen met kruiden, specerijen en andere smaakmakers, waardoor je snel en gemakkelijk heerlijke dips kunt bereiden. MonChou-dips zijn geweldig om te serveren met groentestokjes, crackers of brood, en ze zijn een populaire keuze op feestjes en bij borrelhapjes. Bovendien wordt MonChou soms gebruikt als een ingrediënt in hartige gerechten, zoals pasta’s en salades. Het voegt een romige textuur toe aan sauzen en dressings en kan zelfs worden geserveerd als een smeuïge spread op brood of toast.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?