Mini Taartjes Limoen Karamel Zeezout
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mini-taartjes limoen & karamel-zeezout

Roomkaas is een ideale basis voor tal van zoete gerechten. Neem bijvoorbeeld onze mini-taartjes; lekkere hapjes voor tijdens een feestje, om uit te delen, of gewoon voor ’s middags bij de koffie. Om tegemoet te komen aan liefhebbers van zwaardere smaken als karamel en chocolade en lichtere smaken als citrus, bedachten wij twee varianten: karamel-zeezout en limoen.

Niet zo’n fan van zoet, maar vind je het wel leuk om een taartje te maken? Bekijk dan zeker eens ons recept voor hartige taartjes met geitenkaas en rode biet!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

32 personen
Ingrediënten limoen (32 stuks)
Ingrediënten karamel-zeezout (32 stuks)
Keukenbenodigdheden

Recept mini-taartjes limoen & karamel-zeezout

Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
20 min
1
Snijd de cake overlangs in 6 plakken en steek met een vormpje rondjes uit met een diameter van 4 cm. Doe de slagroom met de Klop-Fix in een mengkom en klop stijf met de handmixer. Mix in een tweede mengkom de roomkaas met het limoensap en de -rasp glad met de handmixer. Schep de slagroom voorzichtig door de roomkaas en schep in een spuitzak. Snijd het puntje van de spuitzak en spuit de roomkaasvulling op de cakejes. Decoreer met gehakte chocolade, stukjes aardbei en framboos.
2
Snijd de cake overlangs in 6 plakken en steek met een vormpje rondjes uit met een diameter van 4 cm. Doe de slagroom met de Klop-Fix in een mengkom en klop stijf met de handmixer. Mix in een tweede mengkom de roomkaas met de chocoladepasta glad met de handmixer. Schep de slagroom voorzichtig door de roomkaas en schep in een spuitzak. Snijd het puntje van de spuitzak en spuit de roomkaasvulling op de cakejes. Decoreer met gehakte chocolade, popcorn en pretzels. Voor taartjes met een krokante bodem zet je de taartjes, zonder topping, nog 8 minuten onder de grill in een oven van 200˚C tot ze goudbruin kleuren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via